Вінницьких освітян привітали з професійним днем

Сьогодні у Палаці дітей та юнацтва вітання із професійним днем приймали освітяни міста. Кращим педагогам вручили грамоти та грошові премії. Після чого відбувся концерт.

Щорічно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Напередодні педагогів привітав міський голова Сергій Моргунов. 

«Сьогодні тут дійсно зібралась еліта освіти найкомфортнішого міста в Україні. Я впевнений в тому, що цей комфорт створюєте в тому числі й ви своєю щоденною працею, любов’ю до дітей,  і дуже важливо, що учні, в переважній  більшості, ставляться до вас з великою шаною і повагою. Знаю, що на сьогоднішній день є певні виклики, особливо в частині Нової української школи. Але саме головне те, що ми повинні виховувати справжніх громадян територіальної громади міста Вінниці та нашої держави, справжніх патріотів, щоб у дітей формувалось відчуття великої любові до своєї землі. І тут дуже важливу роль відіграєте ви, вчителі,» – каже міський голова Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов подякував освітянам за роботу та побажав побільше позитивних емоцій, здоров’я та благополуччя. «Ні для кого не секрет, що завдяки  Президенту, Прем’єр міністру, Уряду, народним депутатам, і в цілому Верховній Раді, досить багато зроблено для освітянської галузі, зокрема міста Вінниці. По великому рахунку, в структурі бюджету, особливо в частині капітальних видатків, освіта – це, мабуть, галузь, в яку вкладається найбільше інвестицій. Фактично кожна четверта школа у нас вже утеплена, кожен п’ятий дитячий садочок також. Останнім часом побудували чимало спортмайданчиків, лише останній приклад – стадіон Палацу дітей та юнацтва. Я думаю, що ми не будемо зупинятися на цьому, важливо, що ми працюємо командою», – зазначив Сергій Моргунов.

Також освітян привітав заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк. «Для держави, українського Уряду, обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради, освітня галузь є пріоритетною. Адже інвестиції в освіту і дітей це - самі цінні інвестиції, адже дають про себе знати через багато років. Країна не може бути успішною, якщо не будуть успішними її громадяни. Тому та реформа, яка започаткована нашим Урядом, і, на мою думку, підкріплена реальними кроками, обов’язково  дасть свої результати. Вона вже розпочалася, вносяться зміни в державні стандарти, програми, навчальні плани, змінюється система підбору підручників. Крім того, виділений мільярд гривень в цьому році на початок реформи Нової української школи. У бюджеті наступного року також передбачена сума на рівні мільярду, а також -  п’ятсот мільйонів на перепідготовку вчителів», – каже Ігор Івасюк.




Переглядів: 3875
Поширень: 3

Останні новини