Готуємося до всіх сценаріїв: Монастирський про ситуацію на ЗАЕС

При "Енергоатомі" створено штаб, який розглядає можливі сценарії розвитку ситуації навколо Запорізької атомної електростанції і готує плани реагування на них.

Про це в етері "Суспільного" заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, який разом з міністром енергетики, головою “Енергоатому”, керівниками обласних адміністрацій Дніпропетровської, Запорізької областей, керівниками ДСНС прибули до Запоріжжя, щоб оцінити ситуацію навколо ЗАЕС.

"Ми маємо справу з державою-терористом, а відповідно всі дії можуть бути пов'язані з терористичними актами, які можливі навколо станції або інформаційні терористичні атаки. Ми розуміємо, допоки Росія контролюватиме ЗАЕС, доти будуть великі загрози щодо цієї станції", — сказав Монастирський.

Він зазначив, що перших хвилин, як росіяни захоплення станції, ніхто не розраховував, що танками будуть бити по енергоблоках.

"Ми розуміємо, що можливі будь-які сценарії. Ми приїхали перевірити готовність сил і засобів реагування на ситуацію. В кожному сценарії є свої плани, вони існують", — сказав міністр.

За його словами при Енергоатомі створений штаб, в який увійшли всі сили і засоби, у т.ч. рятувальники, поліціянти, представники місцевої влади, які будуть відповідно реагувати в залежності від загрози.


Теги: війна

Переглядів: 1202
Поширень: 0

Останні новини