В Україні офіційно запрацювала платформа для відновлення зруйнованої культурної спадщини

Міністерство культури та інформаційної політики України створило спеціальний рахунок для збору коштів на відбудову зруйнованих культурних об'єктів платформа "Збережіть українську культуру".

"Ми офіційно презентували платформу — проєкт "Збережіть українську культуру" для збору коштів на відновлення зруйнованої росіянами культурної спадщини України. З 24 лютого 2022 року 469 об'єктів культурної спадщини пошкодили або зруйнували війська рф. Збитки вже становлять сотні мільйонів гривень. Ми розробили зручний сайт, де є опис кожної культурної пам'ятки, яку зруйнували рашисти, масштаби пошкоджень та сума коштів, яка необхідна для її відновлення", — написав міністр культури Олександр Ткаченко у своєму Facebook.

На платформі представлено усі пошкоджені памʼятки культури з описом масштабів руйнування та необхідною сумою для відновлення. Кошти спрямують на охорону, евакуацію, захист та збереження обʼєктів, підтримку діяльності закладів культури та мистецтва, які постраждали внаслідок бойових дій.

"Долучитися може кожен, важливий будь-який внесок. Так само, як ми збираємо на дрони для армії, ми можемо збирати на збереження та відновлення нашої культурної спадщини після рашистської навали", — зазначають у Міністерстві культури та інформаційної політики.

"Українська культура переживе всіх ворогів. Ми її зберігаємо, щоб передати наступним поколінням. Які так само завзято будуть її захищати та прославляти у світі, як сьогодні це робимо ми з вами", — відзначив міністр.


Переглядів: 1198
Поширень: 0

Останні новини