У Вінниці реалізують проєкт реабілітації дітей і їхніх батьків, які постраждали через ракетні удари

Після російського ракетного обстрілу 14 липня весь світ висловлює підтримку Вінниці. Втіленням такої підтримки став, зокрема, психотерапевтичний проєкт «Хвиля добра від Швейцарії до Вінниці». Його головна мета - повернути психологічну стійкість сім’ям, які постраждали внаслідок жорстокого теракту, або проживають у будинках на ураженій території.

Проєкт ініціювала вінничанка Ганна Степаненко, яка зараз проживає у Швейцарії. Дівчина каже, що після ракетного удару по Вінниці відчула, що «хвилю добра» необхідно донести до сімей, які постраждали від ракетних обстрілів. Так виникла ідея організації психологічної реабілітації дітей та їхніх батьків. Її підтримала Вінницька міська рада та Посольство Швейцарії. Тож, почали думати над тим, як зібрати кошти і шлях знайшовся «найсмачнішій» - абрикосовий мармелад!

Продукцію для виготовлення мармеладу зі свого саду безкоштовно надали фермери із селища Bibern – родина Rene та Michaela Hiltbrunner. З неї вдалося зварити 200 баночок (10 ящиків) смакоти. Її реалізували у церкві Freie Evangelische Gemeinde Thayngen та під час сливового свята Zwetschgenfest Bibern.

«Люди, які купували мармелад у церкві висловлювали підтримку вінничанам, переказували любов і віру в те, що ми пройдемо це складне випробування і все буде гаразд! Коштів, що вдалося зібрати в перший день вистачає, щоб розпочати роботу двох груп по психологічній реабілітації. Залучені досвідчені лікарі-психологи, - розповідає Ганна Степаненко. -Сподіваюсь, що це внесе стабілізацію в життя дітей, сімей та в життя Вінниці загалом. Вірю, що дітям і дорослим вдасться відновити психологічні ресурси. Вони відчують «хвилю добра» від швейцарців, які щиро їм бажають відновлення!»

Тривалість психотерапевтичного курсу 2 місяці: вересень – жовтень 2022 р. Зустрічі відбуватимуться раз на тиждень по 2 години. Формат роботи – груповий: 8 дітей, 8 дорослих, 3 лікаря. Під час першої частини заняття психологи працюватимуть разом із батьками та їхніми дітьми (від родини одна дитина, один дорослий). Друга частина - батьки займатимуться з дорослим психологом, а діти з двома дитячими. Кількість зустрічей: 8.

Курс стартує 30 серпня о 17.00. Заняття проходитимуть за адресою вул. Ващука, 20. Телефон для зв’язку: 0967262571 – Тетяна Окаєвич. Наразі першу групу учасників уже сформовано, триває прийом заявок на другу. Заняття у ній розпочнуться 3 вересня. Посилання на гугл-форму тут: https://forms.gle/UFcEYJ4RJ6AermRp8

Теми зустрічей для дітей:

    Я і моя сім’я . (Знайомство в групі) Безпека. Де її шукати? Сміливість. Як знайти свої сильні сторони? Страх. Як його долати? Тривога. Що робити, коли не знаєш як правильно діяти? Злість. Як захищати себе і не соромитись? Радість, тепло і любов. Як їх поєднувати? Фінальна зустріч в обіймах добра батьків і дітей

Теми зустрічей для дорослих: Для дорослих пропонується формат лекційного матеріалу, де основним завданням є - ознайомлення батьків із базовими психологічними потребами дитячого віку в умовах що склались; формування відкритого діалогу та безпечного простору з використанням арт-терапії, глиноліплення, роботи з сухим та вологим піском, проекційними картинками та інше.

Тренери :

 Дитяча група:

Тетяна Окаєвич – лікар-психолог, дитячий психотерапевт в напрямах арт та гештальт терапії

Оксана Пастер – медичний психолог, гештальт-терапевт, практикуючий психолог

Доросла група:

Олеся Олійник – сімейний психолог, арт та гештальт-терапевт



Переглядів: 1105
Поширень: 1

Останні новини