Зручно та безпечно: хто створює комфорт у вінницьких укриттях

Укриття в будинку своїми руками. Санвузол, рукомийник, кімната відпочинку та навіть кухня - таким планують зробити сховище у своїй висотці вінничани. Найнеобхідніші зручності вже є, більш того провели їх без додаткового підведення комунікацій.

Комфорт у сховищі - справа рук мешканця Валерія Федоровича. За роботу взявся коли під час однієї з нічних тривог в підвал спустились нові сусіди - діти переселенців із Миколаєва.

Про це повідомляє  вінницький телеканал ВІТА.

Присіли, вуха позакривали й сидять так. Я подивився й питаю: “Ви чого так?” А вони кажуть: “Сирена, зараз бомбити будуть”. Я, як подивився на цю картину - ну, як вони так сидіти будуть… - пригадує Валерій Федорович.

І закрутилось. В підвал провів світло, поставив кулер з водою.

Сусіди поприбирали, знесли стільці, лавки, встелили їх ковдрами та пледами. Серед активних мешканок і Вікторія Токарь. Жінка зізнається, грошей на облаштування поки не збирали. Але невдовзі доведеться, бо потрібна електроплитка та генератор.

Особливо генератор, бо ми не застраховані ні від чого і ми маємо по максимуму бути готовими до будь-якої ситуації, - говорить Вікторія Токарь.

Валерій Федорович примудрився облаштувати у підвалі всі зручності. Умивальник віддали сусіди, які робили ремонт. Як з'ясувалось, навіть унітаз встановити у місці, де немає комунікацій, теж реально. А щоб було зовсім по-домашньому - встановили дзеркало, повісили рушничка.

Підвал у будинку просторий, а у мешканців ще чимало ідей для облаштування. Власне тут приймають й сусідів, які приходять, коли звучить тривога.

Комфорт навіть у підвалі сьогодні вкрай необхідний. Адже ворожі ракетні атаки не припиняються ані вдень, ані вночі. Перечікувати їх стоячи під стінами людям важко.

Аби час в очікуванні відбою проходив швидше – в підвалі висотки планують облаштувати кімнату відпочинку.

Робимо все аби було зручно для мешканців, для наших діток і для домашніх улюбленців. Бо дуже багато тваринок в будинку й мешканці приходять зі своїми улюбленцями, діти з ними граються, - розповідають ініціатори облаштування сховища.

Спускаючись до підвалу, Вікторія бере з собою аптечку. А її сусідки вже позносили до комори консервацію.

В будинку є родини, чиї хлопці нині воюють на передовій. Тож все це робимо, щоб вони там на фронті знали, що їхні жінки та діти знаходяться в безпеці. Щоб їм там впевнено воювалось! - додають мешканці.


Теги: війна

Переглядів: 1001
Поширень: 0

Останні новини