Сергій Моргунов: Ми перейшли від стратегічного до оперативного планування – спрямовуємо кошти на підтримку і захист мешканців вінницької громади

Під час сесії міської ради депутати проголосували за важливе рішення щодо підтримки вінничан, які постраждали унаслідок жахливої трагедії 14 липня. Також спрямували кошти на підтримку військових, облаштування укриттів закладів освіти, на підготовку до опалювального сезону, на підсилення системи оповіщення, яка потребує цього через динамічну і тривалу експлуатацію.

У Вінниці продовжують працювати над усуненням наслідків терористичної атаки. Відновлюють будинки, які опинилися в епіцентрі теракту, що стався 14 липня у середмісті. Для допомоги постраждалим об’єдналась уся громада, доєднались волонтери, бізнес, небайдужі люди, також залучили закордонну підтримку. Прийняли необхідне рішення для фінансування тих робіт з відновлення, які необхідно проводити далі, а також для фінансової допомоги родин, які через теракт втратили своїх рідних або проходили лікування через поранення.

«Ми виділяємо 3,5 млн грн на підтримку наших мешканців, які постраждали внаслідок ракетного обстрілу 14 липня. По 50 тис. грн на одного загиблого та по 25 тисяч на поранених, – каже міський голова Сергій Моргунов. – Також 25,8 млн грн спрямовуємо на відновлення постраждалих будинків в районі площі Перемоги. Днями долучились міжнародні організації, які обіцяли встановити вікна у будинках. Роботи з встановлення вікон вже тривають за адресою вул. Винниченка, 35. У будинку по проспекту Коцюбинського, 37 очікуються роботи, які запланував Червоний Хрест».

Також виділено 10,4 млн грн на заміну вікон та дверей в місцях загального користування (під’їздах). Як зазначив міський голова під час засідання сесії - наше завдання – завершити ці ремонтні роботи до початку опалювального сезону. Адже важливо привести до ладу будинки, щоб люди могли почувати себе більш комфортно після пережитого.

Також виділено 7,3 млн грн на закупівлю генераторів для закладів освіти та кабінок санвузлів, відповідно до рішення Оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону.

Майже 40 млн грн (38 млн  264,7 тис. грн) спрямовано на додаткове облаштування споруд цивільного захисту у школах, садочках та лікарнях відповідно до тих рекомендацій спільних комісій за участі ДСНС, які проводили обстеження закладів. Як зазначив міський голова під час засідання сесії, це робиться для того, щоб належним чином розпочати в офлайн-режимі навчальний рік.

Також Сергій Моргунов зауважив, що Вінниця продовжує підтримувати наших захисників, поліцію, Національну гвардію, Збройні сили України. Для них фінансування з бюджету спрямовується на покращення технічних можливостей, що надзвичайно важливо для безпеки у громаді. Зокрема, допомога із закупівлею авто для правоохоронців - для забезпечення публічного порядку.

Крім цього направлено 1 млн грн на технічне підсилення нашої системи оповіщення – на удосконалення обладнання. Мова йде про придбання резервного автоматизованого робочого місця дистанційного керування системою. Це важливо у випадку несправностей чи виведення з ладу основного обладнання.

Також рішенням підтримано Харківський національний університет внутрішніх справ, який у зв’язку з російським вторгненням був змушений переїхати і працюватиме у нашому місті. У Вінниці створили філіал закладу, працюватимуть два факультети. Громада підтримує заклад, щоб він міг нормально функціонувати на новому місті, забезпечити якісні освітні послуги для курсантів - а це також і вінничани, мешканці Вінницької області. Прийнято рішення допомогти з матеріально-технічною базою та спрямувати на ці цілі 1,5 млн грн.



Переглядів: 943
Поширень: 0

Останні новини