Привласнили понад пів мільйона доларів Міноборони: правоохоронці викрили злочинну групу

В Офісі Генпрокурора повідомили про викриття злочинної групи, яка заволоділа коштами Міноборони у сумі 580 тисяч доларів. Правоохоронці провели понад 20 обшуків, вилучили документи, грошові кошти у сумі понад 17 млн грн, 400 тис доларів США та 100 тис євро, зазначили у пресслужбі.

За даними слідства, троє учасників злочинної групи, у тому числі адвокат, діючи за дорученням Міноборони, організували укладення договору між Міністерством та постачальником військової амуніції із Турецької Республіки на суму понад 16 млн євро.

Отримавши підтвердження про перерахування коштів турецькій компанії, вони ввели в оману її керівників та повідомили їм про наявність у бахрейнської компанії 1000 військових балістичних жилетів IV рівня захисту і можливість їх термінової поставки для Міністерства оборони України. Підозрювані переконали керівництво турецької компанії перерахувати частину коштів, отриманих від Міноборони на рахунки компанії з Бахрейну.

При цьому, всі троє підозрюваних є співзасновниками цієї бахрейнської компанії, а один з них ще й директором. Учасники злочинної групи не планували поставляти Міноборони військові балістичні жилети. Натомість заволоділи державними коштами в сумі 580 тис доларів США, які перерахувала турецька компанія.

Наразі за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора трьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у шахрайстві. Встановлюються інші люди, які можуть бути причетними до цієї схеми.



Переглядів: 1521
Поширень: 5

Останні новини