У Вінниці організували свято для дітей-сиріт, які цього року стануть першокласниками

Традиційно перед початком нового навчального року у Вінниці проводять зустріч з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, які йдуть до першого класу. Сьогодні, 30 серпня, заступниця міського голови Галина Якубович привітала дітей з новим навчальним роком. Майбутні першокласники отримали матеріальну допомогу, рюкзаки та настільні набори.

Сьогодні для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштували свято. Спочатку майбутнім першокласникам провели екскурсію містом на тему: «Чарівний світ кіно». Діткам розповідали про створення фільмів, а згодом малеча і сама спробувала себе у ролі героїв казкового кіно.

Заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович поспілкувалася з дітьми та побажала їм вдалого навчання у школі.

«Хочу передати вітання від імені міського голови Сергія Анатолійовича Моргунова, від усієї міської ради і привітати з новим навчальним роком. Хоча він буде непростий, на жаль, у період війни, але ми знаємо, що дорослі зроблять все, щоб була якнайшвидша перемога, щоб наші діти могли спокійно навчатись у своїх школах. Зараз для вас найголовніше - здобувати знання і добре вчитися. Хочу вам побажати успішного навчання і веселих шкільних років. Бажаю, щоб наші дітки були щасливими і жили під мирним небом. Я думаю, що скоро ця мрія всієї нашої України обов’язково здійсниться. Нехай все у вас буде добре», - зазначила Галина Якубович.

Серед тих, хто цього року вперше сяде за парту є і маленька вінничанка Ангеліна Мураховська. Вона йде до першого класу в школу №5. Дівчинка уже з нетерпінням чекає Дня знань.

«Мені дуже сподобалось сьогодні бути у ролі принцеси. Почула багато цікавого про створення фільмів. Також отримала приємний подарунок – рожевий рюкзачок. Туди складу свої зошити і ручки», - поділилася враженнями майбутня першокласниця Ангеліна Мураховська.

Альона Лукіяніц – опікун Ангеліни. Жінка подякувала за таке свято для малечі. Вона переконана, що дитина запам’ятає його надовго.

«Сьогодні діти отримали позитивні емоції перед початком навчання у школі, вже готові 1 вересня сісти за парту. Отримали рюкзак, купили шкільне приладдя. Ангеліна дуже чекає цього дня», - каже Альона Лукіяніц.

Після екскурсії та розваг майбутні школярі у кінотеатрі «Родина» переглянули мультфільм «Груффало».

«Ми традиційно проводимо свято, присвячене Дню знань. Міська рада вітає тих діток, які позбавлені батьківського піклування, проживають у сім’ях опікунів та прийомній сім’ї і йдуть до першого класу шкіл нашого міста. Таких діток у нас цього року семеро – чотири дівчинки і троє хлопчиків», - розповідає начальниця служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

На обліку служби у справах дітей станом на 24.08.2022 перебуває 79 дітей-сиріт та 186 дітей, позбавлених батьківського піклування (265 дітей).



Переглядів: 1030
Поширень: 0

Останні новини