Понад 100 укриттів перевірили інспектори “Муніципальної варти”

У Вінницькій міській територіальній громаді регулярно проводиться робота з підготовки підвальних приміщень багатоповерхівок та захисних споруд до використання у випадках надзвичайних ситуацій.

Як зазначив начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур, контроль за утриманням укриттів здійснюється відповідно до рішення комісії техногенної безпеки. Нині перевіряють як житлові будинки, так і об’єкти господарювання - магазини, кафе та інші заклади.

“Інспектори перевіряють укриття щоденно. За весь період ми перевірили понад 100 об'єктів. У разі виявлення недоліків, наприклад, захаращення території, ми надаємо приписи та складаємо протокол про адмінправопорушення відповідно до вимог Правил благоустрою. На виправлення незначних правопорушень ми даємо кілька днів, щоб балансоутримувачі могли оперативно усунути недоліки та створити комфортні умови та безпеку для містян”, - повідомив Віталій Чигур.

Такі заходи інспектори Муніципальної варти будуть здійснювати постійно, поки триває воєнний стан. Віталій Чигур наголосив на тому, що повітряну тривогу в жодному разі не можна ігнорувати та одразу спускатися в укриття після того, як пролунає сирена - це реальний шанс убезпечити своє життя та близьких.

“Часто бачимо ситуації, коли підвальні приміщення багатоповерхових будинків стають місцем складування мешканцями різних великогабаритних речей. Тому періодично потрібно проводити перевірки, щоб вони були у належному стані. Але є й такі випадки, де люди підійшли дуже серйозно до облаштування підвалів - інспектори бачили підвали з базовим ремонтом, побутовою технікою першої необхідності, холодильниками, облаштовують санвузли тощо. Тож навіть якщо укриття в нормальному стані зараз, це потрібно підтримувати в подальшому. Тобто, слідкувати за порядком, за наявністю води, аптечок та місць для більш-менш комфортного перебування людей тощо”, - сказав Віталій Чигур.


Переглядів: 934
Поширень: 0

Останні новини