У Вінниці вже створили понад 630 робочих місць на релокованих підприємствах

Процес релокації підприємств з зони активних бойових дій до Вінниці триває. Наразі маємо 121 підприємство, які евакуювалися у Вінницьку громаду та створили понад 630 робочих місць, де задіяні як вінничани, так і вимушені переселенці. Окрім того, продовжується реалізація інвестиційних проєктів на території громади.

«Війна досить серйозно вплинула на економічну стабільність. Наше завдання – оберігати кожного. Тому при релокації певної компанії департаменти включались у роботу, аби надати максимальну підтримку, вичерпну консультацію», - зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Він додав, що з метою релокації запрошують підприємства зокрема й до Вінницького індустріального парку.

«Ділянки розташовані на території існуючих підприємств, а ми здійснюємо комунікацію між місцевим бізнесом і релокованим. Не буду називати, хто до кого «у гості зайшов», але таких вже з десяток. Окрім того, пропонуємо заходити до Вінницького індустріального парку. Нещодавно підписали меморандум щодо перспектив розміщення там виробництва сільськогосподарської продукції. Крім того, з Харкова переведено потужності UBC Group. У Вінниці компанія налагоджує виробництво, у тому числі на майданчиках інших підприємств», - каже міський голова. Чимало вінницьких підприємств тим часом вже перейшли на воєнні рейки економіки та намагаються нарощувати свої потужності. «Підприємство Barlinek має на меті надалі працювати та нарощувати виробництво, щоб вийти на довоєнні обсяги. Головне, що підприємство експортує продукцію у 56 країн, в Україну надходить валюта. Таких виробників, звичайно, слід підтримувати, - розповідає Сергій Моргунов.

Тим часом є підприємства, які змушені були перевести потужності з Вінниці. Мова йде про ДП «Електричні системи». Очільник міста пояснює, що причиною стало те, що підприємство працює на давальницькій сировині без доданої вартості.

Також Сергій Моргунов повідомив про інвестиційні проєкти, реалізація яких триває у Вінниці: «Якщо казати про закордонних інвесторів у цілому, то ставлення різне. Австрійська компанія HEAD оцінила ситуацію та через кілька місяців після початку війни відновила роботи по спорудженню заводу. Працюємо з іншими потенційними інвесторами, яких цікавить Вінниця».

Також перед початком війни португальська компанія «ТіСіЕс» (TCS) підтвердила намір розмістити у Вінниці завод будматеріалів. Нещодавно отримали відповідь, що від планів не відмовляються, але реалізують задум пізніше, зауважив очільник громади.


Теги: економіка

Переглядів: 978
Поширень: 0

Останні новини