Що показали результати перевірки якості води на Вінничині?

За період з 29 серпня по 5 вересня на Вінниччині лабораторно досліджено 350 проб води з водогонів області на санітарно-хімічні, бактеріологічні показники та вміст радіонуклідів.

Як повідомили у Вінницькому обласному лабораторному центрі, за результатами досліджень встановлено:

- 333 (95,1%) проби відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнгічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною по всіх досліджених показниках.

- 17 (4,9%) проб не відповідають вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною за показниками:

- каламутність (комунальний водогін м. Калинівка);

- перманганатна окиснюваність (інтегральний показник органічного забруднення) м. Хмiльник КП«Хмільникводоканал» та комунальний водогін м. Калинівка;

- загальна жорсткість (сільські водогони сіл Серебринці та Кукавка Могилів-Подільського району).

Зазначені відхилення пов'язані з «цвітінням» річки Південний Буг, стоком органічних забруднень у вододжерело з опадами та внаслідок господарської діяльності, а на сьогодні ще й зі зменшенням водозабору та застійними явищами у водопровідній мережі через міграційні процеси.

Вміст радіонуклідів у питній воді в межах норми. Наразі ситуація з забезпеченням питною водою в області є контрольованою.


Теги: вода

Переглядів: 1198
Поширень: 0

Останні новини