Збираємо валізу в подорож: як взяти все необхідне

Подорож це завжди приємні хлопоти, радісна тривожність та очікування неймовірних пригод. Проте разом із цим мандрівка передбачає складний і відповідальний процес збирання валізи. І щоб надмірна ейфорія від майбутньої подорожі не затьмарила свідомість, потрібно завчасно до неї підготуватися. Що ж з собою взяти? Як не забути все важливе? Куди все помістити? І як власноруч донести валізу зі всіма речами? Досить панікувати! Усе по черзі.

Для того, щоб правильно зібрати валізу і не взяти зайвого, варто насамперед проаналізувати своє місце призначення: країна, клімат, культура, мета візиту, соціальні чинники, місце зупинки тощо. Проте є речі, які знадобляться скрізь, адже вони є універсальними. Це, наприклад, засоби для догляду (бренд Mermade створив для цього спеціальні мініатюрні формати продуктів для подорожей). Що ж ще необхідно покласти у валізу?

Що беремо першочергово?

Документи це найголовніше, що варто завжди брати із собою, навіть у близьку подорож. Для поїздки всередині країни вистачить внутрішнього паспорта, але для мандрівки за кордон обов’язково потрібен і закордонний. Також візьміть документи на дітей (якщо маєте їх): свідоцтво про народження, паспорт, нотаріально завірена згода одного з батьків (якщо дитина їде лише з мамою або лише з татом). Упакуйте всі документи в одну папку для зручності зберігання і перевезення.

Додатково можна взяти водійське посвідчення, страховий поліс, квитки на транспорт і бронювання готелю. Деякі з цих документів можна використовувати в електронному варіанті, але не зайвим буде їх роздрукувати.

Жодна подорож не обійдеться без грошей. Якщо вирушаєте за кордон і берете лише готівку, то краще обміняйте її на долари або євро. Цією валютою можна користуватися у багатьох країнах або її можна легко обміняти на місцеві гроші. Ще можна взяти банківські карти, що буде значно зручніше. Але напередодні уточніть у банку, чи працює ваша карта у країні призначення.

Необхідно заздалегідь проаналізувати, які медикаменти вам будуть потрібні. Варто орієнтуватися на стан власного здоров’я і потреби організму. Але є універсальні препарати, які на всяк випадок краще покласти у валізу. Це:

знеболювальні; жарознижувальні; протиалергічні; засоби для полегшення симптомів ГРВІ; препарати від діареї/отруєння/здуття; від сонячних опіків; від укусів комах тощо.

Перед поїздкою обов’язково дізнайтеся, чи немає заборон на перевезення тих чи інших ліків.

Індивідуальні речі, без яких ніяк

У будь-яку подорож потрібно взяти одяг. Який залежить від місця призначення, тому збирайте валізу відповідно до своєї ситуації. Але універсальними речами буде білизна, шкарпетки, головний убір, тепла кофта, кілька футболок, джинси, зручне взуття та одяг для сну. Якщо вирушаєте у теплу країну, візьміть шорти, сукню і купальник. Якщо ж це країна з прохолодним кліматом, то штани, колготки, водолазку, а також куртку або пальто. Перед від’їздом подивіться прогноз погоди у місті, куди їдете, і відповідно до нього обирайте одяг для подорожі.

Не забудьте про засоби гігієни:

туалетний папір; вологі та сухі серветки; засоби для жіночої гігієни; зубна паста та щітка; мило; дезодорант; бритва; антисептик для рук; ватні палички і диски.

У подорожі ніхто не відміняв догляд за собою. Тому варто покласти у валізу засоби для шкіри обличчя: очищувальні, тонізувальні, зволожувальні. Не забудьте про гель для душу і молочко/крем/лосьйон для тіла; шампунь, кондиціонер, незмивні засоби для волосся, гребінець і кілька резинок. За бажанням можете взяти трохи косметики (тональний крем, туш, помаду тощо). І не забудьте про улюблені парфуми. Для зручності та компактності існує доглядова косметика у мініатюрних форматах, призначених спеціально для подорожей, або ж можна придбати окремо невеликі флакони і туди перелити свої засоби.

Окрему увагу приділіть сонцезахисним засобам: для тіла, для обличчя, для волосся, для дітей. Вони мають бути якісними і з високим показником SPF.

Гаджети, які можуть знадобитися

У будь-яку подорож завжди беріть з собою телефон і зарядний пристрій для нього. Може також знадобитися powerbank, фотоапарат (і всі аксесуари до нього), штатив/селфі-палиця. Не обов’язково, але можуть бути корисними навушники, електронна або паперова книга. Якщо збираєтеся працювати онлайн, візьміть ноутбук і зарядний пристрій для нього.

Як нічого не забути: допоміжні методи

Завжди існує ймовірність щось важливе залишити вдома. І щоб не зіпсувати собі цим настрій і відпочинок, потрібно бути підготовленим. Ось кілька порад, щоб точно нічого не забути:

складайте речі завчасно (не обов’язково у валізу, краще в один куток або, наприклад, на диван, щоб візуально бачити всю “картину”); завжди пишіть список необхідних речей (робіть це завчасно, як тільки дізналися про майбутню поїздку, поступово його доповнюйте); якщо згадали про важливу річ не вдома або не можете доповнити список, обов’язково ставте собі нагадування/будильник на телефоні, щоб не забути; пишіть нотатки в телефоні, якщо не маєте змоги доповнити список; час від часу звіряйте складені речі зі своїм списком; напередодні складання валізи попросіть іншу людину подивитися свіжим поглядом на речі та оцінити, чи нічого важливого не забули.

Список речей можна коригувати і змінювати відповідно до особливостей своєї подорожі. Деякі речі заміняти на інші або взагалі відмовлятися від певних пунктів. Але намагайтеся підготуватися до поїздки завчасно, щоб точно нічого не забути. Тоді подорож буде в задоволення і без неприємних сюрпризів. Не беріть зайвого, щоб не ускладнювати пересування. І не забудьте взяти хороший настрій. Щасливої дороги!


Переглядів: 2821
Поширень: 0

Останні новини