У Вінниці створено вже 808 ОСББ: чим зумовлена така активність та які переваги отримують співвласники після його створення?

Вибір оптимальної форми управління багатоквартирним будинком є запорукою комфортного проживання та добробуту вінничан. І цей вибір мають зробити мешканці разом із співвласниками будинку. Велика кількість ухвалених рішення про створення ОСББ зумовлена тим, що об’єднання має чимало переваг над іншими формами управління будинком. Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі – ОСББ, об’єднання) – це юридична особа, яка створюється співвласниками будинку для захисту їхніх прав, використання спільного майна та управління будинком.

«За цей рік у Вінниці створили 20 ОСББ у 25 будинках. Всього у нашому місті 808 ОСББ у 876 будинках, – каже начальник відділу по розвитку ОСББ ВМР Ігор Іванов. – За останні роки Вінницька міська рада та її виконавчий комітет прийняли низку рішень щодо підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Наразі діє кілька муніципальних програм. Найпопулярніша – капремонт одного із видів конструктивних елементів (двох – якщо будинок введено в експлуатацію до 1970 року) за рахунок бюджету громади. Співвласники самі обирають, що їм необхідно зробити в їхньому будинку: відремонтувати дах, оновити ліфти чи замінити мережі».

Ігор Іванов також додав, що виконати інші ремонтні роботи, в тому числі і благоустрій прибудинкової території, можна за програмою співфінансування. За такої умови місто фінансує 70% витрат, а 30% – мешканці.

Якщо вінничани бажають долучитись до ініціативиих співвласників багатоквартирних будинків міста та взяти управління будинком у свої руки, необхідно звернутись до «Ресурсного центру підтримки ОСББ міста Вінниця» за адресою: вул. Келецька, 65 (2 поверх) або за номером (067) 430–32–26.


Теги: ОСББ

Переглядів: 1333
Поширень: 1

Останні новини