Ремонт, обслуговування, техогляд: вінницькі тролейбуси постійно підтримують у робочому стані

Вінницьке тролейбусне депо одне з найкращих в Україні. Кожен день, 24 години на добу, 7 днів на тиждень 228 працівників станції обслуговування тролейбусів здійснюють колосальну роботу аби створити безпечні та комфортні умови для вінничан під час користування муніципальним транспортом.

За словами начальника тролейбусного депо Олександра Любивого, на балансі Вінницької транспортної компанії перебуває 160 пасажирських, два учбових та два технічних тролейбуси. Вони потребують належного нагляду. Щодня перед виходом транспорту на лінії працівники перевіряють працездатність основних систем: гальма, керування, а також зовнішнє та внутрішнє освітлення.

Загалом існує три види технічного обслуговування (ТО): ТО1 проводять раз на тиждень, це перевірка та регулювання дверей, заміна світлових приборів за необхідності та огляд системи управління. ТО2 проводять у залежності від того, скільки кілометрів проїхав транспорт. Кожні 20 тисяч кілометрів пробігу – роботи, які виконуються в щоденному огляді з регулюванням та заміною певних деталей за необхідності. ТО3 – 80 тис. км.

Окрім того, кожні 250 тис. км тролейбус проходить капітально-відновлювані роботи під час яких проводиться повний розбір та перевірка усіх комплектуючих елементів. У випадку виявлення несправності їх замінюють на нові.

«Більшість тролейбусних депо по Україні є експлуатаційними, але наше є новаторами – у 1980 році тут побудували цех для проведення капітально-відновлювальних робіт. Навіть сьогодні в Україні є лише декілька міст з аналогічними цехами», - розповідає начальник тролейбусного депо Олександр Любивий. – Загалом на території тролейбусного депо розташовано два основних цехи: технічного обслуговування і цех планових ремонтів та три додаткові: агрегатний, електричний, токарний та ремонтно-заготівельний».


Переглядів: 867
Поширень: 0

Останні новини