27 % вінницьких першачків навчаються офлайн

У Вінницькій громаді активно зростає кількість дітей, які переходять на офлайн навчання. Станом на 9 вересня в очному форматі навчається 2789 дітей. Це 5,9% від загальної чисельності вінницьких школярів, яка загалом складає майже 47,5 тисяч. На початок серпня цей відсоток складав 3,4. Такі дані озвучила заступниця директора департаменту освіти Вінницької міської ради Ірина Божок. «Ми бачимо тенденцію до збільшення заяв від батьків про перехід їхніх дітей на офлайн навчання. До прикладу, станом на 1 вересня було 2268 заяв, а на 9 вересня маємо 2789 заяв», - каже заступниця директора департаменту освіти ВМР Ірина Божок.

Як повідомили у департаменті освіти, на збільшення кількості охочих навчатися в очному режимі впливає декілька факторів. Зокрема - безпековий: зменшення кількості повітряних тривог, окрім того, батьки бачать, що міська рада працює над покращенням укриттів. Також - діти скучили за школою, адже перед тим було два «ковідних роки».

На важливість очного навчання звертають увагу і психологи, зазначає вона, адже для дітей важливо соціалізуватися, перебувати в дитячому колективі, відчувати підтримку не лише батьків, а й вчителів. До речі, під час тривоги, коли діти спускаються в укриття з ними завжди є психологи, які, за потреби, можуть надати допомогу.

Як пояснюють батьки, рішення про навчання дітей офлайн вони приймають аналізуючи стан укриттів та бажанням забезпечити якісний освітній процес, адже деяким дітям складно навчатись у онлайн форматі.

«Ми бачимо, що укриття стають не тільки приміщенням, аби можна було перечекати повітряну тривогу, а ще й комфортним прихистком з можливістю створити безперервний навчальний процес», - каже вінничанка Анна.

На сьогодні , серед учнів різних класів, найбільше навчаються в очному форматі першокласники – майже 27% від усіх учнів, зареєстрованих в перших класах Вінницької громади. Нагадаємо, аби мати можливість навчання дитини в офлайн-форматі, батьки мають подати директору своєї школи відповідну заяву та інформаційну згоду. Це можна зробити в будь-який робочий день в обраному закладі.

У департаменті освіти пояснюють: якщо у школі, умовно п’ять класів на паралелі, а заяви написали 20 батьків, тоді формують один клас, який виходить на офлайн, а решта класів займаються дистанційно. Якщо, наприклад, в сьомому класі, є діти, які бажають навчатися офлайн, але не знайшлося п’яти бажаючих, цих дітей доєднують до тієї школи, де існує паралель сьомих класів. Але, ті ж сьомі класи, станом на зараз, в офлайн-форматі мають лише три школи. Якщо у школі немає укриття, - пропонують писати заяву в сусідню, яка має укриття.

Тим часом у Вінницькій громаді продовжується активна робота з ремонту укриттів у закладах освіти, які школярі можуть використовувати у випадках надзвичайних ситуацій. Ремонтні роботи виконуються, аби в результаті усі укриття відповідали затвердженим вимогам, зокрема були запасні виходи, освітлення, санвузол, меблі та вентиляція.


Теги: школи

Переглядів: 1275
Поширень: 0

Останні новини