У Шаргороді за мир в Україні молилися всі єпископи римо-католицької церкви в Україні

У Шаргороді за мир в Україні, за перемогу українського народу молилися всі єпископи римо-католицької церкви в Україні.

Про це повідомив очільник Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий.

За словами В’ячеслава Соколового, представник Папи Римського кардинал Конрад Краєвський, який вже вчетверте з початку повномасштабної війни відвідує нашу країну, передав усім вітання. А Рада Єпископських Конференцій Європи оголосила 14 вересня 2022 року, день Свята Воздвиження Всечесного Хреста, днем особливої молитви за мир в Україні.

«Це означає, що нас підтримали всі католики Європи! Чому таке велике богослужіння відбулося саме в Шаргороді? Місцевий храм є Санктуарієм, бо саме в Шаргороді є Хресна дорога. Вона – єдина в Україні. Друга – в Польщі.

Хресна дорога – це шлях Ісуса Христа від приречення до смерті. Він пройшов цю дорогу з хрестом, був розіп`ятий, помер, а потім воскрес. Сьогодні ми йшли Хресною дорогою, де кожне стояння, яких 15, відображає певний епізод цієї події», - повідомив Соколовий.

«Починаючи від 24 лютого, відколи Росія напала на Україну, ми йдемо болісною хресною дорогою, на котрій страждають невинні люди, їх ранять та вбивають, відбувається багато зла, багато страждання! В цьому часі, ми як ніколи гостро відчуваємо на собі чим є насилля над невинними, чим є розпинання невинних. Тепер як ніколи ми розуміємо Ісуса Христа на Його Хресній Дорозі», — ці слова прозвучали у зверненні єпископів України.


Переглядів: 1080
Поширень: 0

Останні новини