Історія вінничанки, яка вже 43 роки водить тролейбуси вулицями нашого міста

Водії комунального підприємства міської ради «Вінницька транспортна компанія» кожного дня виходять на маршрути та забезпечують рух громадського транспорту для того, аби вінничани та гості міста могли з комфортом пересуватись Вінницею.

Уже 43 роки Євгенія Рижова працює водійкою тролейбуса. Пані Євгенія розповідає, що за цей час були різні ситуації, але жодного разу вона не пошкодувала за вибір професії.

«Я почала навчання восени 1978 році, а влітку наступного року я вже сама виїхала на перший маршрут, – зазначає Євгенія Рижова. – У ті часи, звісно, було менше транспорту на дорогах і вони були не так завантажені, але перші рази було трішки страшно, тому що це велика відповідальність, передусім за людей. І ось день за днем і за 43 роки вже звикла».

За цей час автопарк Вінницької транспортної компанії змінився, на заміну застарілим тролейбусам прийшли комфортні та сучасні транспортні засоби.

«Коли я тільки влаштувалась на роботу, то автопарк складався з тролейбусів ЗіУ-5 та ЗіУ-9, а уже з часом він почав поповнюватись новими тролейбусами, – каже пані Євгенія. – І на сьогоднішній у нас уже ходять нові тролейбуси».

Також пані Євгенія зазначає, що громадський транспорт став кращим та комфортнішим.

«Люди дуже задоволені новими тролейбусами, – наголошує Євгенія Рижова. – Вони комфортні, а також важливо, що у них створенні всі умови для людей з обмеженими можливостями. Просто раніше їм важко було здійснювати посадку на старі тролейбуси, а зараз, внаслідок того, що сучасні тролейбуси є низькопідлоговими, люди можуть комфортно їздити по місту».

Пані Євгенія каже, що, не дивлячись на різні ситуації, робота приносить їй задоволення.

«Ми працюємо для людей, тому що кожного ранку комусь потрібно на роботу, а комусь по іншим справам, – каже Євгенія Рижова. – Звісно, дуже велику увагу потрібно приділяти дорозі, бути уважним і також дивитись за пасажирами, але не дивлячись ні на що, робота мені подобається».



Переглядів: 1127
Поширень: 0

Останні новини