Обираємо вдалий планшет для школяра

Збираючи дитину до школи, зошитами та лінійками вже не обійтися. Життя диктує свої правила та вимоги, тому сучасній дитині важко без технічної підмоги. Вірним помічником та необхідним гаджетом для комунікації є планшет. Він забезпечує доступ до інформації, дозволяє користуватися корисними додатками та зручними сервісами. Якщо дитина швидше за все оцінить при виборі яскравий дизайн, батькам краще розібратися з функціоналом.

Що вирішує екран

Планшет для дитини має бути легким та компактним. Моделі з діагоналлю 7–9 дюймів можуть цілком справитися, але більший екран дає більше зображення. При цьому якість дисплея є чи не найважливішим моментом. Адже це не тільки знання вашої дитини, а й зір та комфорт навчання. Краще обрати планшет з дисплеєм HD або Full HD, що забезпечує якісну чітку картинку. Важливо уточнити наявність режиму читання, що значно зменшить навантаження на очі.

Технічні можливості

Для оптимального навчального процесу немає потреби в надпотужній техніці. Втім деякі показники можуть впливати на швидкість роботи. Краще звернути увагу на таблети з 4-ядерним процесором та оперативною пам’яттю від 2 ГБ. Це дозволить планшету реагувати швидко та коректно. Вбудованої пам'яті на 16 ГБ достатньо для встановлення всіх необхідних додатків та ігор. Операційні системи Android та iOS пропонують більший вибір корисних програм та можливостей, зокрема, встановлення батьківського контролю чи служби захисту. Аби уникнути швидкого розрядження пристрою, краще надавати перевагу моделям з ємним акумулятором. 

Необхідні комунікації

Бажано, щоб в планшеті були базові комунікації. Зверніть увагу на наявність:

Wi-Fi — для підключення до мережі; Bluetooth — для з'єднання з мишкою, клавіатурою чи навушники; OTG — необхідно при переносі інформації на флешці.

Оскільки це гаджет для дитини, варто потурбуватися про захист техніки від ударів та падінь. Краще відразу придбати чохол та захисне скло.

Якість камери

Якщо планшет потрібен в першу чергу для навчання, то основна камера не має особливого значення. Робити класичні знімки на планшеті не зовсім зручно. В цьому випадку важливіша фронтальна камера для якісного зв'язку на випадок відеоуроків чи дзвінків з рідними. Може бути від 0,3 до 8 Мп, що відповідно впливає на якість зображення. Орієнтуйтесь на власні потреби та фінансові можливості. 

Наявність у дитини планшета — вже не просто забаганка. Це необхідний багатофункціональний гаджет, який допомагає в процесі навчання та розвитку. При правильному дозованому використанні він може стати джерелом знань та розваг.


Переглядів: 930
Поширень: 0

Останні новини