Підбираємо відеокарту під материнську плату та процесор

Якщо потрібен потужний комп’ютер, то варто вибирати сучасні компоненти для нього. На https://elmir.ua/video_cards/ представлено величезний вибір графічних адаптерів для будь-яких ПК.

Не завжди дорога відеокарта найкраща. Звичайно, це потужний пристрій, але максимум з нього можна витиснути лише у тому випадку, якщо цей компонент буде поєднуватися з материнською платою та процесором.

Вибираємо відеоадаптер для материнської плати

Якщо комп’ютер новий, то швидше за все у ньому використовується роз’єм PCI Express. Кілька років тому у продажу ще можна було знайти «материнки» з AGP роз’ємом. Зараз виробники електроніки повністю відмовилися від AGP через його нижчу пропускну здатність.

В той самий час PCI Express також може відрізнятися модифікацією. Зазвичай інформація про модифікацію нанесена біля слота для відеокарти:

       PCIEX4;

       PCIEX8;

       PCIEX16.

При покупці потужного обладнання варто надавати перевагу саме останній модифікації. Якщо ж ПК вже кілька років, варто впевнитися, що у ньому використовується саме слот PCI Express, а не AGP.     

Підбираємо відеоадаптер під процесор

Під процесор вибрати відеокарту складніше. Потужність обох компонентів має бути приблизно однаковою. Недостатня потужність не може розкрити весь потенціал складових системного блока. Для вибору є спеціальні таблиці в інтернеті, де вказуються моделі обладнання, яке добре поєднується.

Головний принцип сумісності полягає у приблизно ідентичній потужності при використанні сучасних ігор або складних програм. Якщо пам’ять відеокарти завантажується на 100%, то процесор повинен завантажуватися не більше ніж на 80% (20% резерву залишається для вирішення фонових завдань). Якщо процесор буде завантажено на максимум, а завантаження відеокарти буде меншим, це свідчить про нераціональне використання можливостей обладнання.

Інакше виражаючись, якщо в ПК використовується старий процесор, то просто немає сенсу купувати надпотужний відеоадаптер останнього зразка.


Переглядів: 2186
Поширень: 0

Останні новини