Що таке Метакса?

Metaxa - це дистильований алкоголь, виготовлений у Греції з бренді та вина з висушеного винограду, змішаного з мускатним вином. Його виробляють з 1888 року та експортують у понад 60 країн. Спиртний напій — це коричневий насичений землистий напій, виготовлений за складним секретним рецептом із використанням грецького винограду та спецій. Його зазвичай подають на скелях, чистим або змішаним з кислою.

Винокурний завод Metaxa був заснований митарем Спіросом Метаксасом у 1888 році, а алкогольний напій був вперше експортований до Сполучених Штатів у 1900 році. Пляшка прославляє грецьку культуру своєю формою амфори та етикеткою із зображенням давньогрецького воїна, знайденого на монета під час розкопок для першої фабрики Metaxa. Зараз Metaxa входить до складу французької групи Rémy Cointreau, до якої також входять коньяк Rémy Martin, Cointreau, ром Mount Gay, Passoã, шампанське Piper-Heidsieck і Charles Heidsieck.

Metaxa виготовляється з трьох окремих сумішей, які змішуються разом для створення кінцевого продукту. Бренді переганяють з вина різних висушених на сонці сортів винограду, включаючи Чорний Коринф, Родітіс, Саватіано та Султана, і витримують у нових французьких дубових бочках ручної роботи. Витримане мускатне вино виготовляється з бочок, що залишилися від бренді. Третя суміш - це секретна суміш грецьких спецій і трав, включаючи пелюстки троянд, з дистильованою водою. Три купажі поєднуються з молодим мускатним вином для отримання більш м’якого кінцевого продукту.

Існує п’ять основних типів Metaxa, а також спеціальні обмежені випуски продуктів.У порядку зростання якості та складності п’ять основних продуктів: три зірки, п’ять зірок, сім зірок, дванадцять зірок і великий резерв. Серія Twelve Stars розповсюджується в усьому світі, тоді як продукти Grand Reserve та лімітовану серію знайти важче, і іноді їх продаж обмежений певними регіонами.

Метахою можна насолоджуватися як самостійним напоєм, так і в різноманітних коктейлях. Його можна використовувати замість інших спиртних напоїв у традиційних коктейлях, наприклад, з тонізуючою водою та грецькими версіями Sidecar, Caipirinha та Mojito. Добре поєднується з фруктовими соками і солодкими лікерами. Наприклад, грецька версія Caipirinha, напою, який походить із Бразилії, поєднує Metaxa з тростинним цукром і лаймом, а також сумішшю свіжих фруктів і чорних оливок. Його смак насичений, солодкий і складний, з нотами троянди, лаврового листа, кориці, сухофруктів, лаванди, мускатного горіха та перцю.


Переглядів: 1947
Поширень: 0

Останні новини