За два місяці "зерновим коридором" перевезли понад 5,5 млн тонн продукції з України

З 1 серпня по 30 вересня через одеські порти було відвантажено 5,5 млн тонн аграрної продукції на 241 корабель. Близько 40% вантажів пішло з порту "Південний", повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Повідомляється, що у серпні було експортовано 1,62 млн тонн зернових та продуктів переробки, а в вересні — 3,9 млн тонн. За два місяці найбільше було експортовано кукурудзи — 44%, частка пшениці перевищує 28%. У вересні стрімко зросли обсяги відвантаження ячменю, ріпаку, олій та шротів. 72% пшениці відвантажено до країн Африки, Близького Сходу, Південно-Східної Азії та Туреччини.

"В країні Африканського континенту відвантажено майже 423 тис тонн пшениці. Зокрема, до Ефіопії вже відправлено 53,3 тис тонн, до Кенії – 51,3 тис тонн, до Сомалі – 28,5 тис тонн, до Судану 65,6 тис тонн. Частка країн Африки в експорті пшениці через Зерновий коридор за два перші місяці роботи склала 27%", – говориться у повідомленні.

До Ємену надійшло 3% від загального обсягу експортованої пшениці, до Афганістану – 2%.

Частка Туреччини у торгівлі українською пшеницею – 25,6% і країна є одним з найбільших хабів з переробки пшениці на борошно, яке згодом також частково надійде до країн, які знаходяться на межі голоду.


Переглядів: 950
Поширень: 0

Останні новини