Ніна Скворцова понад 6 років навчає підопічних Терцентру майстерності рукоділля

Двічі на тиждень у приміщенні Територіального центру соціального обслуговування Вінниці Ніна Скворцова збирається разом з іншими пенсіонерами на заняття з рукоділля. Тут інструкторка з трудової адаптації навчає інших шити, плести і вишивати. Сама ж цією справою займається з 5 років.

“Я з багатодітної родини. Моя мама робила все своїми руками. І я з самого дитинства сиділа біля неї і вчилася”, - розповідає Ніна Скворцова.

Такі заняття, які організовують у Терцентрі, допомагають жінці та її учням відволіктися від подій, що зараз відбуваються в Україні.

“У нас на заняттях є багато переселенок з Маріуполя. Я спеціально для дівчат придумала шити вінтажну ляльку, аби повернути їх у дитинство, щоб залікувати їхні рани, їхні втрати”, - додає фахівчиня Терцентру.

До роботи в закладі соціального обслуговування Ніна долучилася 6 років тому. З того часу фахівці Терцентру не припиняють свій розвиток.

“Я дякую директорці Терцентру Галині Бачинській за те, що вона відчуває, любить і допомагає нам. Наше основне завдання зараз - відродити народну творчість України”, - говорить Ніна Скворцова.

Підопічні Терцентру і відвідувачі гуртка рукоділля Ніни Скворцової вже вирішили, що після перемоги України у російсько-українській війні влаштують собі пікнік.

“Ми самі пошиємо капелюшки і влаштуємо чаювання”, - додає Ніна Скворцова.



Переглядів: 2219
Поширень: 0

Останні новини