Житлово-комунальне господарство та підприємства паливно-енергетичного комплексу Вінниці готові до роботи в осінньо-зимовий період

Цього року, у міжопалювальний сезон, комунальники провели комплекс робіт у рамках підготовки до опалювального сезону. Так було проведено поточний ремонт 177 кілометрів теплових мереж, 66 центральних та 398 індивідуальних пунктів. Наразі теплопостачальними підприємствами спільно з управляючими компаніями проводиться заповнення систем опалення житлових будинків, ці роботи уже виконані майже на 100%.

13 жовтня під час засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради директор департаменту міського господарства Віталій Місецький доповів про готовність житлово-комунального господарства, підприємств паливно-енергетичного комплексу та установ до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 рр.. Підготовка підприємств водо-, електро- та теплозабезпечення до опалювального періоду традиційно розпочалась ще навесні цього року. Варто зазначити, що цьогорічна підготовка до опалювального сезону відбувалась в умовах війни, але попри це готовність підприємств до роботи в осінньо-зимовий період складає майже 100%.

Так працівниками комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» проведено поточний ремонт 177 кілометрів теплових мереж, 66 центральних та 398 індивідуальних теплових пункти. Також працівниками підприємства було здійснено ремонтні роботи по підвищенню по підвищенню надійності 48 котельнь, капітальний ремонт 3-х котлів на котельнях та поточний ремонт 1 500 теплових камер. Для безперебійної роботи котельнь та індивідуальних теплових пунктів було проведено закупівлю 215 генераторів, з яких 38 уже поставлено на котельні. Також для роботи твердопаливних котельнь було сформовано запас палива – 1 000 м3 дров та 400 тонн тріски. Загалом КП «Вінницяміськтеплоенерго» готове до опалювального сезону на 100%.

Працівниками КП «Вінницяоблтеплоенерго» виконано ремонт 14 котельнь. Комунальники здійснили поточний ремонт 50 котлів та більше 90 теплових камер. Також для роботи твердопаливних котельнь було накопичено 6 200 м3 дров та 320 тонн тріски.

По поточному ремонту житлового фонду управляючими компаніями житлових будинків виконано ремонт 22 200 м2 м’яких і шиферних покрівель, ремонт та заміну 16 867 м інженерних мереж, заміну 3 579 одиниць запірної арматури, ремонт 290 електрощитових. Також завершено встановлення 974 світильників з акустичними вимикачами, замінено 197 м² старих вікон на енергозберігаючі.

Управляючими компаніями проведено підготовку спецтехніки до роботи в зимовий період та заготовлено відсів і сіль.

Також теплопостачальним підприємством спільно з управляючими компаніями було проведено заповнення систем опалення житлових будинків. Наразі заповнено 918 будинків (99,5%). Системи ще 4-х житлових будинків будуть заповнені відразу після завершення робіт з капітального ремонту внутрішньо будинкових теплових мереж.

«Це буде самий важкий опалювальний період, це буде сама важка зима не тільки для нас, а й для всієї України. Потрібно сформувати додаткові бригади і щоб у разі потреби спеціалісти оперативно, в будь-яку пору доби, з’явились на місці подій і зробили так, щоб наше місто не відчуло критичних ситуацій», – зазначив секретар міської ради Павло Яблонський.

Окрім того, для роботи в зимовий період підготовлено 122 одиниці спеціалізованої техніки. У разі значного погіршенні погодних умов можливе додаткове залучення 30 одиниць спецтехніки підрядних організацій.



Переглядів: 928
Поширень: 0

Останні новини