Війна залишила шанс на життя: історія пса з Маріуполя, який тепер має вінницьку «прописку»

В очах чотирилапих хвостиків, які поруч із нами переживають суворі реалії сьогодення можна побачити страх, біль, поневіряння, залишки надії та безумовну любов. Нашому пухнастому герою пощастило: Ройс - один із тих, кому нинішня війна залишила шанс на життя і любов нових господарів.

Ройс - пес породи німецька вівчарка. Початок війни, яку розв’язала росія, застав його у рідному Маріуполі.

«Протягом перших трьох тижнів десятирічний Ройс перебував разом із господарями у підвалі, - переповідає начальник Вінницького муніципального притулку для тварин Леонід Зелінський. - І хто знає, як то чути звуки обстрілів, вибухів тварині, в якої слух надчутливий? З часом сім'я разом з псом змогла вирватись і евакуюватися подалі від жахіть війни, які приніс на нашу рідну Україну сусід-ворог».

Як розповіли у притулку, рішення залишити свого вірного чотирилапого друга у Вінниці господарям Ройса далося надто важко, але вони були змушені це зробити, оскільки їхали через наше місто транзитом і не мали змоги взяти його з собою.

«Власники собаки зі сльозами на очах просили нас знайти йому новий дім», - каже Леонід Зелінський.

Зазначимо, що у Муніципальному притулку для тварин надають допомогу для собак та котиків не тільки нашої громади, а й із окупованих територій. В умовах війни чотирилапі хвостики все більше потребують догляду. Співробітники притулку завжди кваліфіковано підтримують та опікують усіх тварин, які потрапляють до закладу.

Пощастило і Ройсу. Під час перебування в притулку в сумних очах собаки заіскрилась любов до нового господаря, який виявився військовим із Вінниці. Тепер пес-переселенець мешкає у новому домі, у спеціально для нього облаштованому вольєрі.

«Із впевненістю можна сказати, що любов і дружба гарантована обом, тому що розпочалась вона з довіри та розрослась із залишків надії, - говорить Леонід Зелінський. - Ми запрошуємо усіх долучитись до доброї справи та забрати до себе додому собаку з притулку. Знедоленим тваринам потрібна Ваша любов. Ми зі свого боку, їх доглядаємо, годуємо, лікуємо, вигулюємо, але їм потрібна саме домівка, де вони будуть відчувати турботу та доброту».

Щодня співробітники притулку надають усю необхідну для тварин підтримку та захист. Ветеринари проводять необхідні маніпуляції із вакцинуванням, стерилізацією та кастрацією. На території закладу є лабораторія, УЗД, рентген, які закуплені за кошти міського бюджету при проєктуванні закладу. Також є дві операційних (одна в притулку, друга в клініці) оглядова, грумінг. Проводять чотирилапим і санітарні процедури.

Шановні вінничани! Звернутися до притулку можете за такими контактами: вулиця Гонти 26Е, Муніципальний притулок для тварин.

Телефони: 0673838377 та 0673834009 Фейсбук сторінка www.facebook.com/vinmsfa.


Переглядів: 911
Поширень: 0

Останні новини