Зеленський закликав українців на окупованих територіях уникати мобілізації

Президент Володимир Зеленський звернувся до мешканців окупованих територій України із закликом уникати мобілізації, яку проводить Росія.

Про це він заявив під час відеозвернення 19 жовтня.

"Окремо сьогодні хочу звернутися до наших людей у тимчасово окупованих районах півдня та сходу України. Найближчим часом окупанти намагатимуться забрати чоловіків у свою армію. Всюди, так само, як у Донецьку й Луганську. Будь ласка, уникайте цього так, як можете", — підкреслив гарант.

Президент закликав українців намагатися виїхати з окупованої території.

"Якщо ж ви не можете цього зробити й опинитеся в російських військових структурах, за першої ж нагоди намагайтеся скласти зброю та прийти на українські позиції. І головне – бережіть своє життя. І обов’язково допомагайте іншим нашим людям, які поруч із вами. Наше спільне завдання – вистояти. Вистояти проти цих неадекватів", — зауважив Зеленський.

Він нагадав, що Росія пів року цуралася навіть слова "війна" та карала за його вживання власних громадян, однак тепер сама ж оголошує воєнний стан на окупованій території.

"Окупанти самі принесли війну на нашу землю під свою постійну брехливу тріскотню про нібито переговори, а тепер підписують якісь укази, що закріплюють війну. Ну, що можу сказати — просто істерика у "товаріщєй чєкістов". Істерика, яка буде то більшою, що ближчою буде поразка Росії", — наголосив гарант.


Переглядів: 876
Поширень: 0

Останні новини