“Якщо вдома немає питної води - її можна набрати в колодязі” або чому у Вінниці регулярно очищують громадські криниці

Вінницька громада - лідер за показниками альтернативного водопостачання, яким користується чимало містян. Відтак дезінфекцію та обслуговування колодязів проводять регулярно.

“В нашому місті люди користуються колодязями регулярно, тож вода повинна бути придатною до вживання. На утримання та ремонт криниць громадського користування з міського бюджету щорічно виділяють кошти. Двічі в рік, навесні та восени, проводяться роботи з дезінфекції води в всіх комунальних міських колодязях, також, за необхідності, протягом року виконується ремонт колодязів по місту. Крім дезінфекції питної води та ремонтів криниць, за результатами роботи фахівців Держпродспоживслужби, які проводять вибіркові забори та аналізи води, виконується очистка колодязів. Тож це питання в нас постійно на контролі”, - каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Юрій Семенюк.

Нині на балансі департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради понад 600 криниць. Всі вони на постійному контролі фахівців. З початку року виконано ремонт біля 90 колодязів та очищено близько 120 колодязів питної води. На даний час вказані роботи продовжуються. Також з 20 жовтня розпочаті роботи з повторної осінньої дезінфекції всіх колодязів. Департамент реагує на всі звернення мешканців та додатково проводить обстеження колодязів, з метою утримання їх в належному стані.

“Як бачимо, росія навмисно шкодить інфраструктуру України і ми повинні бути готовими до всього. А колодязі - це альтернативне та доступне водопостачання для людей в таких важких умовах”, - говорить начальник відділу ремонту об'єктів благоустрою ВМР Леонід Демченко.



Переглядів: 888
Поширень: 0

Останні новини