Обігрівачі, інфрачервоні лампи та чай з шипшиною: як у Подільському зоопарку готуються до зими

Подільський зоопарк готується до холодів. Зимівники тварин утеплюють, а вольєри оздоблюють так, аби хвостаті почувались комфортно навіть вночі, коли температура повітря все більше наближається до нуля градусів та на ґрунті спостерігаються перші приморозки.

Про те, як утеплюють місця для проживання тварин, розповіли на сторінці зоопарку у Фейсбук.

Так, тимчасовий зимівник працівники зоопарку облаштували для ягуара. Вольєр, в якому Джекі мешкатиме доки для нього не зведуть нову простору домівку зі зручностями, засклили та утеплили спеціальними плитами і блоками. Ягуар – тварина теплолюбна, тож, у тимчасовому зимівнику увімкнули обігрівач.

У мавп’ятнику працює парове опалення. Тепло і в зимівнику сурікатів. Тут працює тепла підлога, а взимку тварин зігріватимуть ще й теплом від інфрачервоної лампи.

Восени, коли вдень тепло, а вночі холодно, у працівників зоопарку найбільш критичний період. Переохолодження тварин може негативно вплинути на їхню імунну систему. Для того, аби адаптація тварин до холодів пройшла добре, до їх раціону включили ще більше вітамінів. А папуг і приматів ще й теплим чаєм напувають.

«З початку листопада у раціон усіх тварин зоопарку включаємо відвар з шипшини. Минулого року ми зробили гарний запас цієї цілющої ягоди», - зауважив директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.


Переглядів: 992
Поширень: 0

Останні новини