20 бейбі-боксів отримали сім’ї військовослужбовців і ВПО, у яких народились діти у Центрі матері та дитини в жовтні

28 жовтня  міський голова Сергій Моргунов, Народний депутат України Ірина Борзова та голова громадської організації «Шотландія-Україна» Андрій Харланов передали 20 бейбі-боксів для мам новонароджених дітей із родин внутрішньо переміщених осіб та родини військовослужбовців.

Передача стала можливою завдяки потужному волонтерському руху у Шотландії, який організувала вінничанка Нівєна Харланова разом з шотландкою Джекі Кроуфорд. До нього входить все необхідне для новонароджених немовлят. Формуванням бейбі-боксів займаються шотландські мами, що робить кожен із цих боксів індивідуальним.

Під час передачі представники волонтерської організації були на прямому зв’язку. Вони передали привітання для мам та їх новонароджених дітей, а також побажали здоров’я і швидшої перемоги.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що в такий час для України будь-яка допомога є важливою.

«Сьогодні така допомога і підтримка для українців безцінна. Вона – про співчуття і небайдужість людей зі всього світу. Дякую усім, хто допомагає тим, хто цього потребує, – каже Сергій Моргунов. – Представники волонтерського руху українців в Шотландії прийняли рішення надавати адресну допомогу у вигляді бейбі-боксів тим людям, які потребують. Вони роблять важливу справу».

Народний депутат України Ірина Борзова зазначає, що ця допомога є адресною та додатковою для дітей з родин внутрішньо переміщених осіб та родин військовослужбовців.

«Хочу зазначити, що під час війни держава виконує свої зобов’язання і всі родини, в яких народились малюки, отримують пакунок малюка саме з українським наповненням, або можуть отримати грошову компенсацію у розмірі 6 300 гривень. Тобто шотландські бейбі-бокси – це допомога для України, в першу чергу для родин переселенців та родин військовослужбовців. І я хочу подякувати за співпрацю громадській організації «Шотландія-Україна» а також Вінницькій міській раді», – зазначає Ірина Борзова.

Загалом громадська організація «Шотландія-Україна» надає допомогу не лише Вінниці та Вінницькій області, а й всій Україні. Як зазначає голова ГО «Шотландія-Україна» Андрій Харланов, що уже 2 тисячі таких бейбі-боксів було роздано по всій Україні.

«Сьогодні ми знову надали допомогу нашим матусям, – каже Андрій Харланов. – Це не є державна допомога, це допомога від таких самих мам. Вони бачать, як діти знаходяться у нас в бомбосховищах, вони не можуть зрозуміти, як у нашому 21 столітті таке відбувається, що гинуть мирні люди, що гинуть діти, що йде війна на нашій території, що діти народжуються в бомбосховищах. Дуже переймаються цим, тому вони і збирають цю допомогу».


Теги: волонтери

Переглядів: 1156
Поширень: 0

Останні новини