Сергій Моргунов разом з Войцехом Любавським презентували досвід побратимства Вінниці та Кельце на Міжнародному саміті мерів

Сьогодні, 9 жовтня, у Києві стартував третій Міжнародний саміт мерів, де керівники українських та іноземних міст представляють власні історії успіху та обговорюють інноваційні підходи щодо модернізації міського життя.

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов

"Цікаво брати участь у міжнародних заходах, як об’єднані ідеєю розвитку міст. Сьогодні у Києві стартував 3-й Міжнародний Саміт мерів (IMS) під патронатом Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Сотня українських та іноземних мерів, а також урбаністи, представники бізнесу, міжнародних організацій зібралися, аби обговорити історії успіху, поділитися інноваційними практиками розвитку міст. Темою цьогорічного заходу є «Співпраця заради економічного зростання».

Я мав нагоду представити досвід Вінниці у контексті співпраці між містами-побратимами. Разом з колегою, добрим другом нашого міста – мером Кельце Войцехом Любавським – розповіли про результати 60-річного партнерства, яке підкріпляється конкретними справами. Громада Кельце була однією з перших, хто відгукнувся на наш заклик про допомогу під час подій Революції Гідності. Також від мешканців Кельце ми отримували і такі необхідні кровоспинні препарати для наших воїнів у 2014-му. А сьогодні вивчаємо модель келецького технопарку, до речі, найуспішнішого у Польщі, аби застосувати ці напрацювання у Вінниці. Адже налаштовані реалізувати амбітний проект по створенню першого в Україні муніципального інноваційно-технологічного парку.

А у програмі Саміту - ще цікаві панелі, виступи експертів та лідерів місцевого самоврядування. Це платформа для професійної дискусії про те, як залучати інвестиції, розвивати людський капітал - що необхідно робити, щоб українські міста були успішними та сильними" , - написав Сергій Моргунов




Переглядів: 2193
Поширень: 0

Останні новини