“Інсультному” відділенню Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги 8 років

Проводять якісну діагностику та виписують більшість пацієнтів з покращеннями. Уже вісім років як на базі Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги діє неврологічне відділення для хворих з гострим порушенням мозкового кровообігу – інсультом. Тут лікують хворих з мозковими станами з Вінниці та Вінницької області.

Так, тільки протягом минулого, 2021 року, у відділенні отримали медичну допомогу 1344 хворих з інсультом. При цьому, як зазначають в департаменті охорони здоров’я Вінницької міської ради, переважна частина хворих виписана з покращенням.

“З 2021 року лікарі відділення займаються проведенням тромболітичної терапії, яка є сучасним методом лікування хворих з ішемічними інсультами. За неповні два роки проведено 126 процедур тромболізису з досить високим відсотком відновлення у хворих втрачених функцій, – розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. – Діагностика та подальше лікування інсульту проводиться в найсучаснішому приміщенні відділення екстреної та невідкладної допомоги. Його збудували за підтримки Вінницької міської ради та особисто міського голови”.

Неврологічне відділення для хворих з ГПМК має палату інтенсивної терапії. Вона оснащена сучасною апаратурою та відповідає стандартам веденням хворих у гострому періоді інсульту. Якісну діагностику забезпечує 160–зрізовий сучасний СКТ.

За допомогою сучасної медичної апаратури проводиться моніторинг основних функцій життєдіяльності. Кожен хворий має доступ до кисневої підтримки.

Враховуючи те, що мозковий інсульт є захворюванням з великим відсотком інвалідизації, значна увага у відділенні приділяється заходам активізації та ранньої реабілітації хворих. З пацієнтами займаються фахівці мультидисциплінарної команди, а саме: лікарі-реабілітологи, фізичний терапевт, логопед, психолог.

“Всі вони сумісно працюють над відновленням втрачених функцій у пацієнтів, – каже Олександр Шиш. – Головна місія всіх наших фахівців – зберегти життя пацієнтів, надати якісну та швидку медичну допомогу у максимально комфортних умовах для них”.

Нагадаємо, завдяки програмі медичних гарантій, пацієнти можуть отримувати безоплатне лікування. Кошти за їх лікування медичним закладам сплачує держава.

Українці, які через бойові дії змушені були переїхати в інші регіони країни, можуть отримати необхідну їм медичну допомогу за місцем фактичного перебування, місце реєстрації не має значення.


Переглядів: 931
Поширень: 0

Останні новини