Асоціація органів самоорганізації населення прозвітувала про свою роботу за 2022 рік

Вчора під час засідання виконавчого комітету голова Асоціації органів самоорганізації населення Вінниці Наталія Панчук прозвітувала про хід виконання «Програми розвитку органів самоорганізації населення Вінницької міської територіальної громади на 2022-2026 роки» за 9 місяців поточного року.

«На сучасному етапі розвитку українського суспільства особливе значення набувають завдання підвищення добробуту населення, забезпечення участі громадян у вирішенні питань місцевого значення, участь територіальних мікрогромад у реалізації заходів соціально-економічного, культурного розвитку відповідних територій. Усі ці питання віднесені до завдань, що ставляться перед органами самоорганізації населення», – зазначила Наталія Панчук.

Зокрема, на умовах співфінансування у приватному секторі заасфальтували ділянки доріг на 15 вулицях.

«Протягом звітного періоду було проведено 65 зборів громадян, під час яких роз’яснено умови дольової участі населення у проведенні капітального ремонту доріг», – каже голова Асоціації.

Щодо будівництва нових мереж каналізування та водопостачання на умовах дольової участі, то наразі вони не проводились. Це зумовлено обмеженням фінансування відповідних робіт в умовах воєнного стану, що визначається постановою Уряду. Тож, реалізацію запланованого перенесли на наступний рік.

Разом із тим, серед активу господарської діяльності Асоціації за 9 місяців: проведення поточного ремонту 32 вулиць; придбання матеріалів (щебінь, відсів) для підсипки 17 вулиць; знесення аварійних та санітарна обрізка 80 дерев; утримання та обслуговування 22 дитячо-спортивних майданчиків; придбання фарби та фарбування 27 об'єктів (криниці, майданчики, поручні) загального користування; придбання 75 показників вулиць та адресних табличок; очищення 6 криниць загального користування. На даний час продовжуються роботи із поточного ремонту 16 криниць.

Водночас, пріоритетними залишаються питання благоустрою і збереження навколишнього середовища. Наталія Панчук каже: «Чистота та порядок – це те, що перед усім відзначають вінничани та всі, хто перебувають на території нашої громади. Такого результату вдається досягти завдяки небайдужості самих жителів мікрорайонів. Об’єднатися людям для проведення толок допомогли органи самоорганізації населення».

Від початку війни в Україні квартальні комітети також активно долучилися до збору гуманітарної допомоги ЗСУ та тимчасово переміщиним особам. Так у приміщенні Вінницького міського клубу мікрорайону «Сабарів» діє пункт, де люди можуть безкоштовно отримати дитячий одяг, теплі речі, постільну білизну. Громада Сабарова та сусідніх сіл надають допомогу всім тим, хто рятується від війни. Квартальні комітети доєдналися й до волонтерського руху: організували випікання хлібо-булочних виробів, збір консервації та інших продуктів харчування, плетіння маскувальних сіток та інше. Було надано допомогу «Центру матері та дитини», військовому шпиталю та нашим бійцям на передовій.

«Варто ще раз наголосити на тих перевагах, які отримає громада від діяльності ОСН. Через роботу ОСН жителі мають можливість задовільнити свій суспільний інтерес, адже прийняття рішень, виконання конкретних робіт і вирішення локальних потреб перетворюється у відкритий для контролю і співробітництва процес», – підсумувала Наталія Панчук.

Заступник Вінницького міського голови Микола Форманюк подякував голові та колективу Асоціації органів самоорганізації населення, квартальним комітетам за плідну роботу.


Переглядів: 1115
Поширень: 0

Останні новини