В "Укренерго" розповіли, коли може поліпшитися ситуація зі світлом

“Укренерго” зможе поліпшити ситуацію з енергопостачанням у центральному та північному регіонах України вже з наступного тижня за умови відсутності нових ракетних обстрілів. Про це сказав голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

Кудрицький зазначив, що масовані атаки росіян на українську енергосистему спричинили проблеми в електропостачанні у низці регіонів України. Найскладніше наразі у Київському та Харківському регіонах, де запроваджені та діють графіки планових погодинних відключень та іноді додатково застосовуються аварійні відключення.

“Ключове завдання “Укренерго” сьогодні — відремонтувати магістральні мережі у центральному та північному регіоні для того, щоб можна було передати туди необхідні обсяги потужності від електростанцій з інших регіонів”, — наголосив він. Це дозволить усунути необхідність застосування обмеження споживання електроенергії.

За його словами, ремонтні бригади працюють 24/7, щоб відновити пошкоджені мережі. Але, як і місцева влада, енергетики розуміють всі сьогоднішні ризики і готуються до найгірших сценаріїв, ймовірність яких залежить від інтенсивності ракетних обстрілів.

“Ми робимо все, щоб такого сценарію не допустити”, — сказав Кудрицький.



Переглядів: 1055
Поширень: 0

Останні новини