Вінничани, які перебувають в складних життєвих обставинах, отримали гуманітарну допомогу

9 листопада 150 сімей Вінницької територіальної громади, які отримують соціальні послуги та перебувають на обліку у міському центрі соціальних служб, отримали одноразову допомогу від волонтерської місії “Карітас-Спес-Вінниця”.

Гуманітарну допомогу видавали за попередньо сформованим списком. Напередодні працівники Вінницького центру соціальних служб обдзвонили сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах і запросили отримати продукти першої необхідності та засоби особистої гігієни.

“Всього на обліку у міському центрі соціальних служб перебуває понад 1000 сімей. Сьогодні допомогу отримали 150 таких родин з категорії вразливих. Це, зокрема, сім’ї опікунів, сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю, багатодітні родини. Ми вдячні організації “Карітас-Спес-Вінниця”, які з першого дня повномасштабної війни допомагають вінничанам і не лише. Тільки разом ми зможемо подолати ті складні обставини, в яких зараз опинилася вся країна. Звісно, ми пам’ятаємо, що ще є чимало сімей, які потребують підтримки і зараз активно працюємо над тим, аби й вони згодом отримали необхідну допомогу”, – говорить директорка міського центру соціальних служб Наталія Добровольська.

Місія “Карітас-Спес-Вінниця” з початку повномасштабного вторгнення росії до України допомагає переселенцям, які приїхали до нашого міста. З сім’ями вінничан, які перебувають в складних життєвих обставинах, волонтери працюють уже понад два роки.

“До нас з ініціативною звернулися фахівці міського центру соціальних служб, наша організація вирішила відгукнутися. Тому сьогодні ми роздали допомогу вінницьким родинам, які знаходяться в складних життєвих обставинах. До пакета допомоги входить продуктовий набір та засоби особистої гігієни. Це все реалізується завдяки Національному офісу “Карітас-Спес-Україна” спільно з іноземними донорами”, – розповідає директор релігійної місії “Карітас-Спес-Вінниця” римо-католицької церкви Євген Маркевич.

З поміж 150 сімей, отримувати допомогу прийшла і вінничанка Галина Загон. Жінка залишилася сама. Єдиний син із перших днів війни відправився на фронт.

“Я хотіла подякувати волонтерам та місцевій владі. Для мене важливо, що зараз є така допомога. Молюся за те, аби скоріше закінчилася війна і ми щасливо жили”, – говорить вінничанка Галина Загон.



Переглядів: 934
Поширень: 0

Останні новини