У Козятині розпочав роботу сучасний інклюзивно-ресурсний центр

У вівторок, 9 жовтня, в місті Козятин, на базі ліцею-школи, відкрили інклюзивно-ресурсний центр. На його оснащення з місцевого бюджету виділили близько 200 тисяч гривень, а освітньої субвенції - 180 тис грн.

У святковій події взяли участь заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк, міський голова Олександр Пузир, представники районної влади, керівники дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, меценати.

«Це буде новітній заклад, який, я впевнений, виправдає ті завдання, що на нього поклали, і ті сподівання, які висловлюють батьки. Я щиро бажаю всім хто, буде тут працювати, приділяти особливу увагу тим, хто її потребує. Вірю, що в нас усе вийде і ми кожного року покращуватимемо якість наших освітніх послуг», - зауважив міський голова Олександр Пузир.

На базі закладу надаватимуть корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги дітям з особливими освітніми потребами від двох до вісімнадцяти років.

Як повідомила директор центру Марина Гончарук,  сьогодні в закладі уже працюють п’ять фахівців: директор, учитель-логопед, учитель-дефектолог, учитель-реабілітолог та практичний психолог.

«Впевнений, що цей інклюзивно-ресурсний центр дозволить батькам трішечки по-іншому подивитися на їхню проблему, бо не завжди батьки хочуть визнавати ситуацію і не завжди відправляють своїх діток у компенсуючі групи», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк.

Фахівці центру запевняють, що найкраще, з подібними проблемами, працювати протягом дошкільного віку, тому батькам радять не зволікати. Вони можуть у будь-який день привести свою малечу на консультацію або ж на корекційні заняття.

Інклюзивний центр оснащений відповідними засобами, зокрема, предметно-ігровим і розвивально-корекційним обладнанням. Відповідну допомогу в закладі зможуть отримувати не тільки дітки та їхні батьки, а й педагоги, адже багато дітей із особливими освітніми потребами відвідують загальноосвітні навчальні заклади. Головна мета створення інклюзивно-ресурсного центру – забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям.

Серед основних завдань фахівців центру  - розробка рекомендацій щодо програми навчання для  кожної  дитини індивідуально.

Новостворений КІРЦ співпрацюватиме з іншими установами та громадськими організаціями, які діють в нашому місті та опікуються дітьми з особливими потребами. 

В ході робочої поїздки до Козятинського району Олександр Крученюк відвідав Глуховецьку громаду, де оглянув хід будівництва зони відпочинку для жителів села, де розміщуються дитячі майданчики та фонтани. Територію відпочинкової зони озеленено, облаштовано освітлення і підключено відео нагляд. Створено  прекрасний осередок у для культурного відпочинку жителів Глуховецької громади.




Переглядів: 6173
Поширень: 3

Останні новини