Відключення електроенергії 16 листопада – чого чекати вінничанам?

Через масовані терористичні ракетні обстріли України 15 листопада чимало українців залишилися без світла. Автоматично відключилися лінії електропередач, зокрема, і у Вінницькій області. 

Станом на ранок 16 листопада АТ «Вінницяобленерго» отримало розпорядження від РДЦ Південно-Західного регіону щодо обмежень згідно графіка погодинних відключень. За розпорядженням структурним одиницям АТ «Вінницяобленерго» належить виконати також графік аварійних відключень (ГАВ) 1-2 черги у обсязі 10870 кВТ. Всю детальну інформацію можна знайти на сайті АТ «Вінницяобленерго». 

Це вже шоста прицільна атака рашистів по об’єктах енергетики. Графіки аварійних відключень задіяні по всій території України. НЕК «Укренерго» закликає громадян із розумінням поставитися до цієї ситуації. Компанія радить підготуватися до збільшення часу обмежень електропостачання: зробити необхідний запас води, зарядити пристрої, павербанки. 

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький  охарактеризував ситуацію, що виникла в наслідок останнього обстрілу, як дуже серйозну. За його словами, головним завданням НЕК «Укренерго» на сьогодні є збереження керованості енергосистеми.

«Якщо ми запроваджуємо відключення – значить система все ще керована. Від чого ми захищаємо всіх – від колапсу енергосистеми, на який сподівається ворог», – зазначив Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, що НЕК «Укренерго» ввела в дію обмеження електропостачання у вигляді графіків погодинних відключень. Країна-агресор обстрілює енергетичні об’єкти України задля зупинення української економіки та терору населення. Ворог спрямовує свої атаки як на об’єкти генерації (електростанції), так і на систему передачі.

Наразі по усій території України проводяться ремонтні роботи, бригади працюють цілодобово для відновлення пошкодженої інфраструктури, щоб якомога швидше повернути світло українцям. Але навіть у разі повного відновлення енергоінфраструктури жителям області доведеться економити, адже енергосистема Вінниччини тісно пов’язана із рештою областей, зокрема Київською та Житомирською. Кожна лінія електропередачі має певний ресурс, і якщо його не вистачає то певні регіони повинні обмежити споживання, щоб електроенергія могла дійти до інших регіонів. За словами керівника АТ «Вінницяобленерго» Андрія Поліщука, Вінниччина таким чином вже допомагала Житомирщині та Києву. 


Наприкінці жовтня «Вінницяобленерго» оприлюднила графік погодинних відключень (ГПВ), відповідно до яких область розподілена на три черги (населені пункти, вулиці), що вимикатимуть у визначений час.  Слід зазначити, що при відімкненні світла диспетчери орієнтуються на перевищення споживання у кожній мережі, лінії, відімкнення чергують. При цьому, в деяких місцях електроенергію можуть не вимикати взагалі, через наявність на лінії важливого об’єкта критичної інфраструктури. Графік може бути застосовано або відмінено залежно від стану енергосистеми, за командою «Укренерго». У разі наростання аварійних ризиків, за вказівкою «Укренерго», також можуть бути застосовані графіки аварійних відключень (ГАВ). Такі відключення не мають чітко визначеної тривалості та застосовуються по команді у якості оперативного заходу. 


В середу, 16 листопада планові відключення діють і у Вінницькій області. Крім того, деякі відключення пов’язані із ремонтними роботами, налагодженням трансформаторних підстанцій та повітряних ліній. Із інформацією про такі відключення можна ознайомитися заздалегідь, на офіційних ресурсах обленерго. Нагадуємо, що дотримання режиму тотальної економії у години пікових навантажень є і буде актуальним ще довго. 

 



Переглядів: 2187
Поширень: 2

Останні новини