Перелік податкових пільг для волонтерів розширено

Законопроект №7492, що передбачає розширення переліку податкових пільг для волонтерів – схвалено Верховною Радою України в цілому. Документ підтримали 313 народних депутатів.


За цим законом після включення особи до Реєстру волонтерів звільнення від оподаткування (18% ПДФО і 1,5% військового збору) розповсюджується не тільки на майбутні періоди і попередній звітний рік, але й на строк із початку поточного звітного року, до моменту внесення особи до відповідного реєстру

Крім того, Рада ухвалила законопроект № 8076, що спрощує процедуру потрапляння волонтерів у реєстр.  Будуть створені можливості це зробити в "Дії". Довідку із банку, через яку унеможливлювалося подання онлайн виключили із переліку необхідних документів. 

Відтепер, для звільнення від оподаткування всіх зібраних та витрачених на ЗСУ коштів, волонтери повинні зареєструватися у Реєстрі волонтерів. Наразі це можна зробити у територіальному відділі податкової. 

Податкові пільги для волонтерів в Україні діють з 2014 року. Однак до внесення нещодавніх змін, передбачалося, що пільга діє тільки після внесення волонтера до реєстру. 

Всі зазначені норми діятимуть до кінця 2022 року.


Теги: волонтери

Переглядів: 1626
Поширень: 0

Останні новини