Сергій Моргунов: Залучили допомогу від «Фонду Східна Європа» для покращення шкільних укриттів

У проєкті взяли участь школи, де навчається офлайн найбільше дітей. А також ті заклади, укриттями яких також користуються сусідні садочки. Загалом – сім вінницьких шкіл. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці та у телеграм-каналі міський голова Сергій Моргунов.

«Фонд передасть базові комплекти приладдя та інвентарю за рекомендаціями МОН. Це - меблі для сидіння, протипожежне обладнання, обігрівачі, аварійні світильники, аптечки, пледи, кулери для води та інше обладнання. А також матеріали, щоб зайняти дітей під час перебування в укритті – розвиваючі ігри, навчальні картки, фліпчарти та різна канцелярія», – наголосив міський голова.

Як повідомляє директорка департаменту освіти Оксана Яценко, нещодавно до Вінницької міської територіальної громади надійшов перший транш, в якому школи отримали переважно ігрові та дидактичні матеріали, у другому - засоби пожежного захисту. «Ми вдячні за суттєву допомогу Фонду, очікуємо наступного траншу, аби забезпечити учнів усім необхідним на час перебування в укритті», - каже вона.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов додав, що наша громада докладає усіх зусиль, щоб учні могли відвідувати школи офлайн і навчання було безпечним, наскільки це можливо. «Провели ремонти укриттів та оснастили найнеобхіднішим. Забезпечили також генераторами на випадок екстрених ситуацій. Подовжуємо співпрацювати з міжнародними партнерами для створення ще кращих умов. Головне, аби діти, попри воєнний стан, продовжували здобувати освіту. Вони, так само, як і дорослі, мріють про нашу Перемогу. Віримо, що це станеться якнайшвидше», - наголосив очільник



Переглядів: 870
Поширень: 0

Останні новини