В осінньо-зимовий період, зазвичай, розпочинається інтенсивне використання усіх доступних приладів для обігріву. Тому небезпека виникнення пожеж зростає.
Щоб не стати жертвою пожежі, вберегти себе та близьких, важливо дотримуватись таких правил безпеки:
всі опалювальні прилади мають відповідати вимогам протипожежних стандартів; повітронагрівальні й опалювальні пристрої потрібно розміщувати в доступному місці для своєчасного огляду та очищення; поруч із кожною піччю, перед топковим отвором, на підлозі має знаходитись металевий лист розміром від 0,5х0,7 метрів; димові труби та стіни, в яких проходять димові канали на горищах повинні бути оштукатурені; опалювальні прилади повинні мати відповідні протипожежні розділки від горючих конструкцій, згідно з вимогами будівельних норм; важливо проводити очищення від сажі на регулярній основі: печей на твердому та рідкому паливі – не рідше 1 разу на три місяці; печей та осередків вогню безперервної дії – раз на два місяці.Увага! Під час опалення заборонено:
залишати печі без нагляду, доручати нагляд дітям; складати паливо поруч, перед топковим отвором; розміщувати на печах одяг, речі тощо; кріпити до димоходів антени телевізорів, радіо та інші.Помаятайте, що на попередження пожежі потрібно менше часу й коштів, ніж на гасіння та усунення решти наслідків.
Переглядів:
1166
Поширень:
0
/news/shared/17360-pichne-opalennia-iak-zmenshyty-ryzyky-vynyknennia-pozhezhi