«Стоп-грип»: більше 3 тисяч вінничан отримали щеплення у рамках муніципальної програми

Станом на 24 листопада за міською програмою з імунізації «Стоп-грип» щеплення отримали 3010 вінничан, більше 20% серед них – діти. 


Програма передбачає відшкодування 50% вартості вакцини за рахунок бюджетних коштів усім жителям Вінницької МТГ. А вразливим категоріям населення – дітям без батьківського піклування, та з особливими потребами щеплення роблять безкоштовно. Діє програма «Стоп грип» в рамках ініціативи «Вінничани важливі».

Таке серйозне та високозаразне захворювання, як грип може призводити до госпіталізації та навіть смерті. Збудником захворювання є віруси трьох типів: А, В, С. 
Отримати щеплення за імунізаційною програмою можуть дорослі й діти починаючи від 6 місяців життя. Дітям до 9 років, які раніше не отримували щеплення від грипу та не мали підтверджених випадків грипу, потрібно зробити дві дози вакцини, інтервал –1 місяць. Всім іншим – одна. Впродовж кількох тижнів в організмі сформується імунітет проти грипу. 


Деякі категорії людей мають гостру потребу в імунізації від грипу, зокрема:

    вагітні жінки; діти до 6 років; особи старші 65 років; люди із надлишковою вагою; хворі на діабет та інші хронічні захворювання; ті, що контактують з великою кількістю людей: медики, освітяни, військові, продавці та касири, працівники громадського транспорту та інших установ.

Директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш стверджує, що саме вакцинація є найдієвішим способом вберегтися від захворювання.


Зараз у Вінниці для щеплень використовують вакцину «GC Flu». Всім бажаючим пройти імунізацію – потрібно звернутися до сімейного лікаря.



Переглядів: 1032
Поширень: 0

Останні новини