Безпечних укриттів у Вінниці стає все більше

У Вінниці одне із нещодавно започаткованих ОСББ створило затишок в укритті будинку. Жителі побілили стіни, прибрали та провели світло, а також пзнесли туди необхідні речі. Відтепер зможуть тут пересидіти тривогу, випити чаю чи кави.

А ще тут взяли участь у програмі «Укриття для життя». 

«Нам дали 10 тисяч, на що ми купили краску, вогнегасник, бутиль, лавки»,  - зазначила голова ОСББ Світлана.

Після цього мешканці будинку згуртувались і розпочали косметичний ремонт сховища, яке від початку було захаращеним. 

Вінничанка розповіла, що в приміщені раніше не було навіть лампочок тут, і стояв задушливий запах. На початку повномасштабної війни невеличке укриття могло вмістити з пів сотні людей.

«Тут і ночували з дітьми, хоча воно було захаращене, але люди все одно сюди збігалися», - говорить голова ОСББ. Пані Ольга запевнила, що відтепер в укритті є всі, вкрай необхідні для комфортного перебування речі.

«У нас є вентиляція, є місця, щоб можна було пересидіти, є світло. Можна тут навіть той самий чай, каву попити. Є аптечка з ліками, якщо комусь стане зле, можна нею скористатися» , - каже жителька будинку Ольга.

Місцеві стверджують: відразу зрозуміли, що безпека і комфорт у їхніх руках. 
За перші три місяці війни мешканці дому користувались цим приміщенням майже постійно. 

За кошти програми «Укриття для життя» реалізували все необхідне для будинку - більше поставили лампочок, змогли уже побілити. Все це кошти, які необхідні були нам, розповіла  Ольга. До укриття з квартир поприносили різні речі, в кого які були. «Для мене ця робота була не в тягар, я знала що роблю це не тільки для себе, а для всіх», - додала Ольга.

В планах ще багато роботи, але вже зараз сховище успішно справляється зі своїм призначенням. 



Переглядів: 1084
Поширень: 0

Останні новини