"Російські терористи хочуть створити хаос. Наше завдання - консолідуватися" - Сергій Моргунов

Сьогодні, 25 листопада під час відкриття сесії Вінницької міської Ради міський голова Сергій Моргунов прокоментував ситуацію із блекаутом.

Сьома масована ракетна атака енергетичної інфраструктури, котра відбулася нещодавно, причинила масові відключення світла по всій Україні.


“Російські терористи намагаються знищити критичну інфраструктуру нашої держави. Рашисти прагнуть створити хаос у цивільних містах. Вони не можуть перемогти наші збройні сили у відкритою бою, тому тиснуть на суспільство, щоб спонукати владу розпочати переговори та закінчити війну на російських умовах”, – зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.


За словами Сергія Моргунова, головне завдання усіх органів влади у Вінниці та області – консолідуватися, аби гідно пройти цей непростий період. Наразі, за словами міського голови, всі котельні вже забезпечені генераторами, щоб ситуація з роботою критичної інфраструктури міста була під контролем.Також резервним живленням забезпечені вінницькі школи та майже всі дитсадки, в загальній кількості закуплено 216 генераторів. 

Крім того, у Вінниці триває облаштування “Пунктів незламності”. Станом на сьогодні працюють вже 85 таких пунктів. Окрім шкіл та дитячих садків, уже 9 торгових центрів Вінниці долучилися до організації “Пунктів незламності”, обладнаних генераторами, зв’язком та доступом до інтернету. 

Міський голова додав, робота по облаштуванню таких пунктів у Вінниці продовжується, і саме зараз із Польщі до міста прямує обладнання для ще десятьох нових пунктів. 
  
 



Переглядів: 1007
Поширень: 0

Останні новини