Як знизити високу температуру в домашніх умовах?

В осінньо-зимовий період організм часто переохолоджується, що призводить до різноманітних застудних захворювань. Незмінний супутник застуди – висока температура. Якщо вона знаходиться в межах 38 градусів, то варто дати організму боротися, а не поспішати з прийманням ліків.

Якщо ж жар зростає, то необхідно використати медичні засоби. На https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/zharoponizhayuschie представлено великий вибір таких препаратів. Медична інформаційна система Аптека 9-1-1 допомогла тисячам українців знайти ліки за доступною ціною, ознайомитися з особливостями їх застосування.

Які ліки використовують за високої температури?

Існує окрема категорія препаратів, які призначені саме для зниження високої температури. Їх ділять на дві групи – нестероїдні протизапальні засоби та антипіретики. Перша група долає запалення в організмі, а також має яскраво виражену знеболювальну дію.

Антипіретики також добре долають лихоманку. Їхня особливість полягає в тому, що вони не впливають на запальні процеси. Крім того, їх знеболювальний ефект не такий виражений.

Існує досить багато ліків для боротьби з високою температурою. Серед них:

Нурофен;

Єврофаст;

Термідол;

Імет;

Панадол;

Аффіда та інші.

Більшість з них виготовляють на основі парацетамолу або ібупрофену. Виробники часто додають різні складові, щоб посилити дію основної речовини. Існують навіть дитячі ліки, які виготовлено з урахуванням особливостей лікування маленьких пацієнтів. В них менша концентрація діючої речовини, а самі засоби випускаються у вигляді солодких сиропів чи цукерок.         

Чи можна поєднувати парацетамол з ібупрофеном?

Якщо висока температура триває довго, то допускається чергування медичних препаратів. Це не лише покращує ефект від лікування, але і менше навантажує печінку. При одночасному використанні парацетамолу та ібупрофену варто витримувати інтервал між прийманнями в 6 годин. Лікуватися таким способом можна кілька днів підряд, не турбуючись за гепатотоксичність.


Переглядів: 1352
Поширень: 3

Останні новини