У Вінниці вкотре відбулось навчання щодо користування генераторами у «пунктах незламності», які знаходяться на базі загальноосвітніх закладів

Освітлення укриття, обігрів, заряджені гаджети – це все завдяки правильній роботі генератора. А щоб у випадку відключення світла цей пристрій працював правильно, потрібно знати всі нюанси його роботи.

Вчасно заправити, контролювати рівень пального, заряджати акумулятор, знати коли його запускали востаннє, правильно обслуговувати альтернативне джерело електрики навчають працівників шкіл, де є «пункти незламності».

Директор департаменту капітального будівництва Ігор Откидач каже, що детальне роз’яснення провели для відповідальних осіб із закладів освіти, після якого відпрацювали алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, адже генератор повинні вмикати лише співробітники, які пройшли відповідне навчання та інструктаж.

«Ми проводимо таке навчання аби представники з закладів освіти мали змогу на власні очі побачити, як функціонує генератор та які є особливості й технічні характеристики в цього пристрою», – зазначив технічний директор компанії «Укрсервіс» Анатолій Тищук.

Нагадаємо, у Вінниці “пункти незламності” облаштовані у школах, бібліотеках, підліткових клубах, великих спортивних школах, торговельних центрах тощо.

Знайти найближчий “пункт незламності” можна на онлайн-мапі, яку розробили у Вінницькій міській раді.


Теги: війна

Переглядів: 893
Поширень: 0

Останні новини