Посадили на 3 та 5 років: двом прихильникам росії винесли вирок у Вінниці

Вінницький міський суд визнав винними двох прихильників росії.

Жінка та чоловік займалися проросійською пропагандою. Про це повідомляє Управління СБУ у Вінницькій області. Вказані особи отримали покарання у вигляді позбавлення волі на 3 та 5 років.

Відомо, що 54-річна працівниця одного із вінницьких вищих навчальних закладів відкрито проводила проросійську пропаганду на своїй особистій сторінці у забороненій соціальній мережі.  Вона була активним учасником багатьох антиукраїнських груп та пабліків, власноручно відшукувала у них матеріали, публікувала та поширювала їх на своїй сторінці. Слідством встановлено, що протягом кількох місяців, у тому числі з початком військової агресії, вона активно виправдовувала збройну агресію проти України. Жінка отримала покарання - 3 роки позбалення волі. 

Також 5 років позбавлення волі отримав 51-річний вінничанин, прибічник російської збройної агресії проти України. Як встановили слідчі органів безпеки, чоловік через свої дописи у забороненій соціальній мережі відкрито закликав до ведення агресивної війни російською федерацією проти України. Був стійким прихильником відродження комуністичного тоталітарного режиму.

Читайте також: Поширювала пропаганду країни-агресора: на Вінниччині затримали колишню вчительку російської мови


Теги: кримінал

Переглядів: 929
Поширень: 0

Останні новини