У Вінниці обговорили Програму економічного і соціального розвитку на 2023 рік

Що вдалося виконати цьогоріч і що планують у наступному році обговорили сьогодні, 7 грудня, на громадських слуханнях “Програма економічного і соціального розвитку Вінницької міської територіальної громади на 2023 рік”.

Як пояснив директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов, Програму підготували на основі аналізу результатів економічного і соціального розвитку громади за підсумками дев'яти місяців поточного року та з урахуванням наявних проблем і можливостей в умовах війни, а також впливу зовнішньополітичної та зовнішньоекономічної ситуації на економіку.

Розвиток інноваційних підприємств

Дуже важливо, щоб економіка не зупинялась. Тільки так громада матиме змогу підтримати своїх мешканців і наші Збройні Сили. Згуртованість довкола вищого військового керівництва необхідна для перемоги.

Попри введення воєнного стану в Україні, на території індустріального парку «Вінтер Спорт» продовжені, за рахунок інвестора, необхідні роботи для початку будівництва заводу з виробництва спорядження для зимових видів спорту.

Обрано керуючу компанію Вінницького індустріального парку. За результатами конкурсу визначено переможця ТОВ «UPARKS» – підприємство, яке спеціалізується, зокрема, на переробці сільськогосподарської продукції та виготовленні харчових продуктів.

Завершено будівництво І черги Логістичного центру (розподільчий центр Вінниця) ТОВ «Промислова 9» (група компаній «Аврора»). Площа введеного об’єкту склала 9,5 тис. м2. На підприємстві створено 130 нових робочих місць.

“Також від початку повномасштабної війни до Вінницької МТГ за програмою релокації перемістили свої виробничі потужності 236 суб’єктів господарської діяльності з Південних та Східних регіонів України. З них 177 вже відновили діяльність, створено 1114 нових робочих місць. Ми маємо на меті продовжувати підтримувати та стимулювати діяльність переміщених підприємств”, — сказав Максим Мартьянов.

На наступний рік запланована реалізація інвестиційних проєктів, які спрямовані на відновлення економіки. Йдеться про завершення будівництва логістичного комплексу “Рошен”, ІІ черги розподільчого комплексу компанії “Аврора”, завершення проектування ІІ черги заводу з виробництва холодильного обладнання. А також продовження будівництва заводів з виробництва гофрокартонної тари та зимового спортивного спорядження на території індустріального парку. Початок будівництва першого промислового об'єкту (харчопереробний кластер Agro food Tech) на території Вінницького індустріального парку також в пріоритеті.

Розвиток дорожньої інфраструктури

В умовах повномасштабної війни комунальні підприємства продовжували проводити роботи з ремонту та утримання об’єктів благоустрою. Адже важливо не втратити ті напрацювання, які були вже зроблені. Так, виконано поточний ремонт покриття об’єктів благоустрою загальним об’ємом 34,7 тис.м2 на 160 вулицях Вінницької міської територіальної громади.

Завершено капітальний ремонт магістральних доріг за адресами: вул. Я. Шепеля (від вул. Я. Гальчевського до вул. Д. Нечая); ділянку дороги, що сполучає вул. С. Зулінського та вул. Житомирське шосе; вул. Кооперативна до КЗ "ДНЗ №17 ВМР". В складі ремонтних робіт відновлено проїжджу частину, облаштовані тротуари та велодоріжки з нанесенням відповідної розмітки, встановлені зупинки громадського транспорту. Капітально відремонтовано перехрестя вул. Князів Коріатовичів та вул. М. Оводова. Метою цього капітального ремонту було зробити розв’язку більш безпечною для всіх учасників руху. Виконано капітальний ремонт тротуару на вул. І. Богуна (від пров. Ольги Кобилянської до вул. Марії Гавриш).

Виготовлено проєктно-кошторисну документацію на капітальний ремонт дороги та тротуару на вул. Левка Лук’яненка (від вул. Б. Хмельницького до вул. Зелена) в с. Вінницькі Хутори Вінницької МТГ. На замовлення департаменту комунального господарства та благоустрою, на умовах співфінансування з мешканцями виконані роботи з капітального ремонту на ділянках 21 вулиці районів приватної забудови. До планових робіт наступного року включені роботи на об’єктах вулично-дорожньої мережі м. Вінниці. Насамперед, планується відновити роботи з реконструкції на вулиці Батозькій (від просп. Коцюбинського до вул. Академіка Янгеля).

Також передбачено продовжити будівництво дороги в районі Вінницького індустріального парку, а саме: вул. Проектної, 12а (від перехрестя з вул. Проектною,16 до перехрестя з вул. Проектною,13) та ділянки вул. Проектної,13 (від перехрестя з вул. Проектною,12а до перехрестя з вул. Проектною,12). Заплановано розпочати будівництво дороги на вул. Тимофіївській (від ПК8+42 до ПК10+30) в м. Вінниці та розробку проєктної документації на реконструкцію дороги та тротуару на вул. Пирогова (від вул. Скалецького до вул. Малиновського).

Розвиток у сфері житлово-комунального господарства

З початку року в 17 будинках відремонтовано понад 12,6 тис. м2 шиферної та м’якої покрівлі, в 24 будинках – 7,3 тис. п/м інженерних мереж. Проведено капітальний ремонт 10 ліфтів з улаштуванням безпровідної диспетчеризації в 7 житлових будинках.

Особливої актуальності під час війни набирає питання реалізації заходів з енергозбереження. Роботи, спрямовані на енергозбереження виконані в 102 багатоквартирних житлових будинка, зокрема в 36 будинках замінені вікна та блоки, в 4 будинках проведено ремонт міжпанельних стиків. В 62 будинках відремонтовано системи електрозабезпечення.

В 21 житловому будинку, де створено ОСББ, виконано капітальний ремонт одного з конструктивних елементів (за пропозицією співвласників будинків). В переважній більшості це ремонти покрівель та ліфтів. “Внаслідок ракетного удару, нанесеного російськими окупантами 14 липня 2022 року, зазнали пошкоджень 49 багатоквартирних житлових будинків в м. Вінниця. На 30 будинках, які були пошкоджені, виконані необхідні капітальні ремонти, а це переважно роботи із заміни вікон на сходових прогонах та дверей, за рахунок коштів бюджету Вінницької МТГ. На 4 будинках відновлено покрівлі. На інших будинках проведення аварійно-відновлювальних робіт забезпечили управляючі компанії”, – каже Максим Мартьянов.

З початку року в місті зареєстровано 28 нових ОСББ у 34 багатоквартирних будинках, Загалом в м. Вінниця вже створено 817 ОСББ у 895 житлових будинках (43,06% до загальної кількості багатоквартирних житлових будинків).

Здійснено благоустрій прибудинкових територій, зокрема, проведено поточний ремонт 7,9 тис. м2 асфальтобетонного покриття на 86 прибудинкових територіях, капітально відремонтовані 9 прибудинкових територій площею 9,6 тис. м2, висаджено 1000 саджанців дерев.

В рамках проєкту «Будівництво мережі каналізації на території приватного сектору квартального комітету "Добробут" мікрорайону "Старе місто"» збудовано 0,270 км мереж каналізації. Решта планових робіт припинена, в зв’язку з введенням воєнного стану.

Виконано капітальний ремонт 1,17 км мереж водопроводу та каналізації на прибудинкових територіях житлових будинків. Здійснювався поточний ремонт та утримання в належному стані мереж зовнішнього освітлення Вінницької МТГ, що забезпечує МКУП "Міськсвітло". Задля безпеки містян, особливо в умовах воєнного стану, встановлені та замінені 202 світлодіодних світильника, зокрема: в житловому масиві "Сонячний" мікрорайону "Тяжилів", на вул. Гагаріна в смт. Десна, на вулицях: Князів Коріатовичів, Якова Шепеля тощо.

В планах наступного року – завершити, розпочаті в попередні періоди, роботи, а саме: – реконструкцію: мережі водопроводу та каналізації до житлових будинків на вул. М.Ващука,3,5,5а, вул. В.Порика,45,47; житлового будинку на вул.Соборній,89; – будівництво: внутрішнього газопроводу середнього тиску Вінницького індустріального парку на вул. Немирівське шосе, 213; мережі зовнішнього освітлення на вул. Гагаріна в смт. Десна Вінницької МТГ; 1 км мережі зовнішнього освітлення в житловому масиві «Сонячний» м-ну Тяжилів»; 0,4 км мережі каналізації на території приватного сектору квартального комітету «Добробут» мікрорайону «Старе місто».

Заплановані роботи з благоустрою 8 прибудинкових територій із заміною інженерних мереж (в тому числі 1,37 км мереж водопостачання і каналізації та 0,26 км мереж теплопостачання); будівництва 3,7 км мереж водопроводу та каналізації в районах приватної забудови на умовах співфінансування та 2 км мережі зовнішнього освітлення на вул. Б.Хмельницького в с. Вінницькі Хутори Вінницької МТГ; здійснити реконструкцію 1 КНС на вул. Гонти, б/н.


Теги: економіка

Переглядів: 995
Поширень: 0

Останні новини