На Вінниччині завод експортував до росії комлектуючі для військової техніки

На Вінниччині правоохоронці заблокували діяльність машинобудівного заводу, де виготовляли та постачали комплектуючі для російської військової техніки.

Про це сьогодні повідомив Офіс Генерального прокурора. У повідомленні зазначається, що за даними слідства, після початку повномасштабної військової агресії рф проти України один із вінницьких машинобудівних заводів продовжив співпрацю із країною-агресором. Відомо, що на заводі виробляли шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання, які використовуються для виробництва й ремонту військової техніки.

Готовий товар переправлявся через Румунію, Туреччину та Казахстан на територію росії.

"З метою обходу фінансових обмежень та виведення безготівкових коштів з рф використовувалися банківські рахунки, відкриті у фінансових установах країн ЄС", — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що такий спосіб протягом 2022 року до РФ експортовано комплектуючі, які використовуються для ремонту військової техніки, на загальну суму понад 51 млн грн

Під час обшуків в офісних приміщеннях групи компаній та за місцями проживання підозрюваних правоохоронці вилучили фінансово-господарські документи, які підтверджують торгівлю з росією.

Фото: Офіс Генерального прокурора


Теги: кримінал

Переглядів: 1666
Поширень: 6

Останні новини