Вінниччина-Херсонщині: Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб відправив на деокуповані території 20 тонн допомоги

8 грудня в рамках діяльності Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу відправлено гуманітарний вантаж на Херсонщину. Спільними зусиллями громад Вінницької області, аграріїв, приватних підприємців зібрано 20 тонн допомоги. Про це повідомляє Вінницька обласна Рада.

– Команда Гуманітарного штабу працює активно з моменту його створення – з березня 2022 року. Сьогоднішня ініціатива – це взаємодія нашого Вінницького міжрегіонального координаційного штабу із гуманітарним штабом Херсонщини, де теж є представники нашої команди, – каже голова обласної Ради, координатор Гумштабу Вячеслав Соколовий. – До формування вантажу долучилися усі без виключення. Організував роботу Олександр Хом’як.

До збору гуманітарного вантажу долучилися громади Вінниччини, представники бізнесу, аграрії.

– Сьогодні відправляємо фуру та вже доформовуємо наступну. З першого дня роботи гуманітарного штабу ми побачили, що така робота надзвичайно потрібна. Є дуже багато людей, які готові допомогти, – каже голова обласної Ради. – Роботу Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу координує Володимир Гройсман. Він дуже добре знає усі регіони України. Тому визначаючи першочергові потреби, сьогодні було вирішено допомогти саме Херсонській області.

Координатор МКГШ Павло Яблонський повідомив, що минулого тижня уже була відправлена машина з допомогою в Херсон. Сьогоднішній вантаж – для Херсонської області. Увагу приділили продуктам швидкого приготування або вже готовій їжі.

– До збору цього вантажу долучилася вся наша команда. Тому ми сподіваємося, що він буде в нагоді, бо там у людей важкі умови: холод, немає світла, немає палива, немає чим заправити, мало генераторів, – каже Павло Яблонський. – Важливо, щоб люди відчули, що вони не одні.

Один з організаторів збору гуманітарного вантажу – координатор МКГШ Олександр Хом’як. Він зазначив, що багато жителів громад долучилися до цього збору.

– Ініціатором зібрання гуманітарної допомоги був голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. У вантаж входять молоко, тушонка, олія, крупи, цукор, вода, 3 тисячі буханок хліба – чим можемо, тим і допомагаємо, – каже Олександр Хом’як. – У Херсоні є наш колега, голова координаційного штабу – Анатолій Потапов. Він буде приймати цей вантаж і розподіляти по громадах. Наступного разу повеземо теплі речі та продукти харчування.

Координатор Гумштабу Юрій Василишен розповідає, що Крижопільська громада теж долучилася до допомоги.

– Ми розуміємо, що важкі часи. У першу чергу зараз ми маємо допомагати одне одному. А тепер приїхали до Вінниці, щоб допомогти команді все це завантажити, – додає Юрій Василишен.

До збору і відправки допомоги херсонцям активно долучилися координатори МКГШ Володимир Кістіон, Анатолій Крижанівський, Віктор Пигуля.


Переглядів: 1100
Поширень: 1

Останні новини