Який тип велосипеда краще - МТБ чи шосе?

MTB (гірський велосипед) це перш за все велосипед підвищеної прохідності, на якому можна проїхати більш-менш комфортно де завгодно і в будь-який час. передач. Гірські велосипеди міцні та створені для того, щоб витримувати екстремальні та складні умови. Ви можете підібрати гірський велосипед з плоским кермом та широкими, вузлуватими трубами онлайн, адже інтернет магазин велосипедів пропонує широкий вибір цієї техніки. Колеса зазвичай мають діаметр 26-29 дюймів і можуть бути навіть ширшими, ніж у деяких мотоциклів.

Гірський велосипед зазвичай має широкі шипасті шини, які забезпечують більш надійне зчеплення та тягу на різних поверхнях, включаючи:

гравій, болото, каміння, пісок.

Кермо гірського велосипеда зазвичай плоске і виходить прямо з виносу. Завдяки ширшому захопленню, зазвичай на ширині плечей, таке положення дозволяє велосипедистам сидіти прямо забезпечуючи краще положення для огляду та контролю велосипеда на підйомах та спусках. МТБ не призначений для швидкої їзди і на більш високих швидкостях через особливості шин чинить набагато більший опір вітру та коченню. На нижчих швидкостях MTB їде добре. Якщо ви видаєте 200 Вт на обох типах велосипед mtb та шосейному, то ви їхатимете набагато швидше на шосейному велосипеді.

Який тип велосипеда ламається частіше за МТБ чи шосейний?

Загальне практичне правило будь-якої системи: система, що з більшої кількості компонентів, з більшою ймовірністю зламається. MTB має підвіску, якої немає у шосейних велосипедів, це ще одна річ, яка може зламатися. Звичайно, якщо ви спробуєте використовувати шосейний велосипед як гірський, ви, швидше за все, зіткнетеся з тим, що дуже швидко зламає його, але, чесно кажучи, спочатку ви, з високою ймовірністю, можете отримати пошкодження свого тіла.

Який з них надійніший?

Є речі, які в якомусь сенсі роблять МТБ надійнішими: гідравлічні гальма рідше ламаються, але якщо у вас із ними проблеми, ви не зможете їх поміняти на узбіччі. Безкамерні шини з герметиком роблять вас майже непроникними, але тепер вони дуже поширені на шосейних велосипедах. Нарешті, є також матеріал рами, і хоч карбонові шосейні велосипеди більш поширені, ніж карбонові MTB, а сталеві MTB більш поширені, ніж сталеві шосейні велосипеди, немає нічого незвичайного у використанні будь-якого матеріалу для будь-якого типу велосипеда.

Для типового велосипедиста (мається на увазі будь-хто, хто не заробляє на життя їздою) немає жодних переваг велосипедів із вуглецевого волокна в порівнянні з іншими матеріалами. Деякі можуть відзначити вагу як перевагу. Ні, це не має значення для звичайного використання велосипеда.


Переглядів: 1579
Поширень: 0

Останні новини