Вихованці вінницької спортшколи здобули "золото" та "бронзу" на всеукраїнському турнірі з дзюдо

Вихованці вінницької спортшколи № 5 Давид Кучма та Андрій Варченко здобули нагороди на Всеукраїнському турнірі з дзюдо "Кубок Новатора 2022" серед юнаків та дівчат. Про це повідомляє сайт Вінницької міської ради.

Хлопці — переселенці. Десятирічний Давид Кучма у Вінницю переїхав із м. Сєвєродонецьк. Дзюдо займається з шести років. Він – чемпіон Донецької та Луганської областей. На турнірі Давид став чемпіоном у ваговій категорії 27 кг.

«Мені дуже сподобався турнір, було багато команд та сильних суперників, тому було з ким поборотися. Хочу подякувати своєму тренеру Володимиру Белікову, за те, що допомагає займатися моїм улюбленим заняттям. Спорт – це сенс всього життя!», – говорить чемпіон Давид Кучма.

А ось десятирічний Андрій Варченко — переселенець із Харкова. Дзюдо займається четвертий рік. Він ставав чемпіоном Харківської та Донецької областей у своїй категорії, виступав на всеукраїнських турнірах. У змаганні, що проходила в Хмельницькому, здобув "бронзу" (вагова категорія 35 кг) та посів пʼяте місце у ваговій категорії 34 кг.

«Я мав змогу набратися досвіду, і розумію, що є ще над чим працювати. Хотілось би виступити і у Вінниці, якщо буде нагода», – каже спортсмен Андрій Варченко.

До змагань юнаків готував тренер-викладач міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 Володимир Беліков. Тренер зазначив, що хлопці – дуже цілеспрямовані.

Читайте також: вінничанин Віктор Матвіїшен став міжнародним гросмейстером  


Теги: Спорт

Переглядів: 1053
Поширень: 0

Останні новини