Де у Вінниці можна працювати онлайн, коли нема світла

Через атаки на енергетичну інфраструктуру по всій Україні почалися планові відключення світла. Перед людьми, що звикли працювати онлайн, постало питання: куди бігти, коли роботу робити треба, а світла вдома – нема? 

Ми підібрали перелік варіантів для тих, хто у Вінниці хоче знайти собі затишне дистанційне робоче місце.

Де у Вінниці працювати онлайн під час блекауту

Під час відключень електроенергії саме коворкінги найчастіше рятують тих, хто працює дистанційно. Деякі з них запаслися генераторами та налаштували автономне живлення, тому працювати там можна навіть в блекаут. 

Коворкінг – це своєрідний колективний офіс, загальний робочий простір.  Працюють там як окремі люди, орендуючи собі місце на день, так цілі бізнеси, що бронюють місця для працівників. Зазвичай, такі заклади підлаштовуються під своїх відвідувачів та можуть надавати й розширений перелік послуг. Наприклад, готувати каву та їжу, надавати додаткову оргтехніку та інші потрібні під час робочого процесу речі. 

В Україні починають з’являтися мапи, на яких відмічені подібні заклади. Проєкт CODY Ukraine створив інформаційний портал Svitlospot, де позначені, зокрема, і вінницькі коворкінги.

У Вінниці середня вартість одного робочого дня в такому закладі складає 150 гривень. За ці гроші можна обрати собі місце в потрібній локації, зрядити свої гаджети та зануритися в робочу атмосферу. Як правило, там є можливість і погодинного розрахунку оплати та замовлення додаткових послуг. Наприклад, оренди окремого кабінету або зали для нарад, додаткової техніки чи канцелярії.

Також знайти коворкінг у Вінниці можна на мапі від Гугл. Тут перелік місць більший. Для того, щоб забронювати собі робочий стіл на весь день, краще зателефонувати в потрібний заклад заздалегідь, або приходити із самого ранку. 

На жаль, переважна більшість коворкінгів Вінниці знаходиться в центрі, на правому березі Південного Бугу.  Інший варіант – працювати віддалено в кав’ярнях. 

Серед переваг онлайн-роботи за столиком кафе – смачна кава та можливість спостерігати за міським життям. Проте, такий спосіб тимчасовий, на кілька годин, і для регулярного відвідування, навряд підійде. Через наплив онлайн-працівників, які мало замовляють але займають місце, бізнес недоотримує прибутки.

Але іноді власники закладів харчування йдуть назустріч, та із розумінням ставляться до тих, хто замовляючи собі їжу, ставить на стіл ноутбук. Для бізнесу це не вигідно, але усі розуміють, що зараз такі часи, коли всі мають допомагати один одному. 

Вінницька молодь та студенти, коли нема світла, може займатися онлайн у бібліотеках. Переважна більшість із них має стабільний інтернет та резервне живлення.

А деякі вінничани працюють віддалено прямо в «Пунктах незламності» (знайти їх можна на мапі). В таких місцях тепло, та є доступ до інтернету. Проте, якщо пункт знаходиться наметі, є мінуси – працювати доведеться у верхньому одязі, освітлення може бути недостатнім, та й інші люди заважатимуть. Але якщо потрібно вирішити нагальне робоче завдання, а інших варіантів поруч немає – «Пункт Незламності» завжди виручить. 
 

Читайте також: у Вінниці розпочали розробку власного міського додатку


Переглядів: 1743
Поширень: 1

Останні новини